GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Mart 2018 Çarşamba 14:50

Kiraz’ın Çemberli Efe’sinden çöp isyanı: Kaldırmazlarsa yolu kapatırım!

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanım süresi 14 ay daha uzatılan ilçedeki çöp depolama alanına tepki gösterdi. Özçınar, “Biz iyi niyetle bir şey dememiştik ama 14 ay daha uzadı. Eğer kaldırılmazsa yolu kapatırım. Büyükşehir acilen gerekeni yapsın” dedi

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Havzası’nda bulunan çöp depolama alanları arasında bulunan Kiraz’daki çöp depolama bölgesi krize neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında gündeme gelen madde oylanarak süre 14 ay daha uzatıldı. AK Parti Grubu’nun ret oyu kullandığı madde CHP’li meclis üyelerinin onayıyla oy çokluğuyla geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Özcan Kaymak, depolama alanını istemediklerini söyledi.

Kiraz’daki depolama alanının 14 ay daha kullanılmasına olanak sağlayan önergenin kabul edilmesinin ardından AK Partili Belediye Başkanı Saliha Özçınar tepki gösterdi. Özçınar, “Biz iyi niyetle bu işe ‘tamam’ demiştik. Aziz başkanla konuştum. Bana ‘depolama tesisi yapana kadar izin ver’ demişti. Bir yılı geçti ama bir işlem yapılmadı. Bana sorulmadan konu gündeme geldi. Haberimiz yoktu. Kiraz’da vatandaşın hakkını, sağlığını düşünmek zorundayım. Kiraz’ın günde 5-6 kamyon çöpü çıkıyor ama ben Beydağ’ın, Ödemiş’in çöplerini taşımak zorunda kalıyorum. Burası 14 ay daha uzatılamaz. Kesinlikle karşıyız. Büyükşehir Belediyesi son teknoloji bir tesisi yapmak zorundadır. İlçeme başka ilçelerin çöpünü istemiyorum. Eğer, Büyükşehir kararından vazgeçmezse ilçe olarak çöp depolama alanına giden yolu kapatacağız. Bu yoldan gidişe izin vermeyeceğim. Herkes bunu böyle bilsin” ifadelerini kullandı.