GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Şubat 2016 Pazartesi 10:40

Kiraz’da işçi krizine nokta koyan gece yarısı zirvesi!

Sendika ile başkan anlaştı, işçiler iş bırakma eyleminden vazgeçti. Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, sosyal medya hesabından Başkan Şengül’e yüklenerek, "Tek icraatı işçi kıyımı yapmak" dedi.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – AK Partili Kiraz Belediyesi’nde iki aydır maaş alamayan işçiler sendika önderliğinde bugün iş bırakacaktı.

Kiraz Belediyesi’nin BELMAR adlı şirketinde çalışan işçiler, taşeron firmaya geçirilmiş, taşerona geçmeyerek belediye şirketi BELMAR'da kalan işçilere ise üç aydır maaş ödenmiyor.

Bunun üzerine, destek hizmetleri, park ve bahçeler, fen işleri ve temizlik işleri gibi çeşitli birimlerde çalışan işçiler bugünden itibaren sendika önderliğinde iş bırakacaktı.

Dün akşam geç saatlerde sendika yetkilileri ve işçileri toplayan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, sendika ve işçilerle anlaştı.

Başkan Şengül, bu hafta sonuna kadar maaşların ödeneceğini belirtti. İşçiler ise eylemden vazgeçti.

FATURA BANA KESİLDİ
Belediye İş Sendikası Kiraz Temsilcisi Hasan Babacan, faturanın kendisine kesildiğini iddia ederek, “Ben Kiraz Belediyesi’nde çalışıyorum ve sendika temsilcisiyim. İşçileri kışkırtmakla suçlandım ve fatura bana kesildi. Şoför ve şoför başı olarak görev yapıyordum. Bu sabah temizlik işlerinde görevlendirildiğimi öğrendim” ifadelerini kullandı.

‘TEK İCRAATI İŞÇİ KIYIMI YAPMAK’
Öte yandan Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, sosyal medya hesabından Başkan Şengül’e yüklendi. Tek icraatının ‘işçi kıyımı yapmak’ olduğunu ifade eden Bilgin, “Kiraz ilçemiz de 70 kilometrelik ova yollarını asfaltlayan, köylere en az 15 kuyu açan, günde 3 sefer belediye otobüsü hizmeti veren, tüm köy mezarlıklarının bakımını yapan, hali hazırda kilit parke, parke taş döşeme işini yapan, yerelde ve kırsalda kalkınma projesi ile İğdeli Kooperatifini marka haline getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine ara vermeden devam ederken Kiraz Belediyesi’nin tek icraatı işçi kıyımı yapmak. Halkımız günü geldiğinde bunların hesabını sorar elbette...” şeklinde konuştu.

‘ÇEMBERLİ EFEYİM’ DİYE ORTADA ARZI EDAM ETMEYLE OLMAZ
Sert sözlerle eleştiren Bilgin şu şekilde konuştu: “İşçinin maaşını zamanında ödeme, sosyal ve sendikal haklarının üstüne yat, muvafakatname imzalamaya zorla, imzalamayanı tehdit et, mobbing uygula, emekçinin Anayasal Hakkı olan eylemi bastır, yaptırma, teknikeri çöpe yolla sonra da belediye başkanıyım diye ortada salın gez... Senin birinci görevin seçildiğin yere hizmet etmek. Bu hizmeti ancak personelinle birlikte yapabilirsin sayın Başkan. Seçildiğin günden bu yana Kiraz’da krizden başka bir şey üretmedin, Büyükşehir Belediyesi olmazsa bir çivi bile çakılmazdı ilçende, bu işler öyle ‘çemberli efeyim’ diye ortada arzı endam etmeyle olmaz.”