GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Nisan 2016 Cuma 10:24

Kiraz’da belediyeye ihale şoku!

Kiraz Belediyesi’nin bugün gerçekleştireceği 150 temizlik ve park bahçe personelinin alım ihalesi yapılan itiraz üzerine iptal edildi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Kiraz Belediyesi’nin belediye bünyesinde temizlik işlerinde çalışmak üzere gerçekleştireceği personel alım ihalesi iptal edildi.

Kiraz Belediyesi tarafından kentin temizlik ve park bahçe işlerini gerçekleştirmek üzere 1 yıl süreli 150 personelin alım ihalesi Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi. 

Bugün açık ihale usulü ile gerçekleşme kararı alınan ihale sürecinde Şen Temizlik ve Sosyal Hizmetler firmasının 11 Nisan’da itiraz etti.

Firma sahibi Selçuk Şen tarafından idareye yapılan itirazda ihalenin şartnamesinde birim fiyat teklif cetveli bayram çalışması ile ilgili hatalı düzenleme olduğu ileri sürüldü.

Yapılan itirazı değerlendiren Kamu İhale Kurumu, belediyenin   alım yapması planlanan personel  miktarının tamamını hesaplamaya dahil ederek vardiya sistemini sehven göz ardı ettiği ve şartnamede İşçi sayısı ile sözleşme süresindeki toplam tatil günü sayısının çarpımı ile hesaplanmasına imkan bulunmadığına karar verdi.

Kararın ardından belediye önümüzdeki günlerde şartnameyi düzenleyerek yeniden ihale sürecine girecek.