GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Haziran 2016 Pazartesi 13:16

Kiraz Belediyesi’nde işçi krizi tam gaz!

Taşeron firmaya geçme baskısı iddialar tavan yaparken, işten çıkarmalar da devam ediyor. Park Bahçeler Müdürlüğü Birim Sekreteri Tekbıçak’ın da ‘Belediye şirketi battı’ denilerek işten çıkarıldığı öğrenildi. Tekbıçak konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Kiraz Belediyesi’nin BELMAR şirketinde çalışan işçilerin taşeron firmaya geçirilmek istenmesi sonrasında patlak veren kriz büyüdü. 

Geçmiş dönemde taşerona geçmeyi kabul etmeyen çalışanlar maaşlarının verilmemesi sonrasında sendikayla birlikte hareket ederek iş bırakma eylemine imza attı.

Gelişmelerin ardından belediyenin içinde süreçte taşerona geçmekte direnen personeller için yaptırım uygulandığı öğrenildi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın birimler arasında keyfiyete göre görev değişikliği yaptığı, özellikle parti değiştirdikten sonra kendisine yakın olmayan isimleri birer birer işten çıkardığı da ileri sürüldü.

Son olarak Kiraz Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Birim Sekreteri Serpil Tekbıçak da belediye şirketinin kapatılacağı gerekçesiyle işten çıkarıldı. 

‘Belediye şirketi battı’ cevabını alan Tekbıçak konuyu yargıya taşımaya hazırlanırken çalışanların da ilerleyen dönemde kapsamlı bir iş bırakma eylemine hazırlandığı öğrenildi.