GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Mart 2023 Çarşamba 12:13

Kira getiren forklift yalanı!

İzmir’de aralarında asker, polis, öğretmen, esnaf, muhtar ve ev hanımlarının bulunduğu onlarca kişi, ‘Forklift satın alarak aylık 5 bin lira kira getirisi kazanabilirsiniz’ denilerek dolandırıldı. Vatandaşlar, “Biz yandık başkaları yanmasın” dedi.
İzmir'de satın aldıkları forkliftlerden kira geliri elde edecekleriyle kandırılan vatandaşlar, Ercan Ö. ile Kısmet K. tarafından dolandırıldıklarını iddia etti. Bornova'da hırdavat toptancısı olan Mesut Canbaz (39) bir tanıdığının aracılığıyla forklift işi ile uğraştıklarını öğrendiği Ercan Ö. ve Kısmet K. ile tanıştığını ifade ederek, "Bize satacakları forkliftin 185 bin lira olduğunu söylediler, biz 180 bin liraya anlaştık. Kısmet K. adına 110 bin lira kapora gönderdik. Bizi önce oyaladılar. Sonra faturanın da düzmece, sahte olduğunu öğrendik. Şikayetçi olduk" dedi. Menemen'de 32 yıldır esnaf olan Orhan Yarımdünya (52), "6-7 ay önce Ercan Ö. beni aradı. 'Balıkesir Ayvalık'taki bir taşocağı kapanıyor. Bir tane uygun fiyatlı forklift var' dediler. 78 bin lira kaparo olarak gönderdim. Sonra forklifti teslim etmediler. Şikayetçi olduk ama takipsizlik çıktı" diye konuştu.



KADINLARI DA KANDIRDILAR
Bayraklı'da oturan ev hanımı Gülçin Tüzün, 140 bin liralık ziyneti olduğunu, parası ile arsa almayı düşünürken Sultan isimli arkadaşı aracılığıyla Bornova'da emlakçılık yapan anne Müzeyyen Ü. İle oğlu Yavuz Selim Ü. ile tanıştığını belirterek, "Israrlar üzerine Ercan Ö. ile Kısmet K. ile tanıştım. Altınlarımı satıp Kısmet K.'ya 140 bin lira verdim. 1-2 ay kira ödediler, sonra paramı alamadım" dedi. Bir başka ev hanımı Belgin Fehimoğlu, "220 bin liralık forklifti almak için annem Beydağ Fehimoğlu'nun üzerinde olan 185 bin lira değerindeki aracı takasa verdik. Yarın gelecek, bugün gelecek diyerek bizi oyaladılar. Ercan Ö. ile Kısmet K.'nın ise 'Biz ticaret yaptık, battık. Paramız olduğunda borçlarımızı ödeyeceğiz' dediği öğrenildi. (Yeni Asır)