GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Mayıs 2016 Pazartesi 16:57

Kınıklı çiftçilere büyük destek

Kınık İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından projenlendirilen 'Tarım Ambulansı projesi' kapsamında damızlık koçların dağıtımına başladı. Dağıtım törenine Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer de katıldı.

Kınık İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından projelendirilen, Finasmanın büyük kısmının İzmir Kalkınma Ajansı tarafından karşılanan 'Tarımsal Ambulans projesi' ile Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sürdürülen 'mevcut Sürülerin Verimliliğini Artırma Projesine Kınık belediye Başkaı Dr. Sadık Doğruer, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten,İzmir İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal ve İlçe protokolünün katılımı ile hayvan dağıtımına başlandı.

Kıvırcık cinsi Koç dağıtımının yapıldığı törende konuşma yapan Kınık İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Fedai Avcı, "Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan 'Tarım Ambulansı projesini'  başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projede emeği geçen başta mesai arkadaşlarım olmak üzere İzmir Kalkınma Ajansına İl  Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal'a teşekkürlerimi sunuyorum. Tarım Ambulansı projesi ile yılda 1000 üreticimizin ayağına giderek yerinde toprak tahlili,ve bitki analizi yapacağız" şeklinde konuştu.



Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ise yaptığı konuşmada, "Mesleğim doktor olduğu için ambulans deyince hasta taşınan araç aklıma gelirdi. Ama tarım ambulansını inceleyince normal ambulans sağlık alanında ne kadar önemliyse tarım ambulansının da üreticiler için o kadar önemli olduğunu gördüm. Bu projenin ilçemizde yaşayan üreticiler için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Diğer katılımcılarında konuşmalarının ardından Tarım ambulansının açılışı yapıldı. Tarım ambulansında incelemelerde bulunulmasının ardından 23. sürü sahibine sürü sayısına göre 57 adet Kıvırcık Koç kurası çekilip üreticilere dağıtıldı. Tören pilav ikramı ile sona erdi.