GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Şubat 2017 Pazartesi 09:35

Kınık’ta deve güreşi şöleni: Çaylar ve sucuklar Başkan’dan!

Kınık Belediyesi ve Poyracık Deveciler Derneği tarafından düzenlenen 27.Poyracık Deve Güreşleri Poyracık Arenası’nda yapıldı. Başkan Doğruer dernek ziyaretinde çay tepsisinin, alanda da mangalın başına geçti!
İZMİR – Kınık Belediyesi ve Poyracık Deveciler Derneği tarafından düzenlenen 27.Poyracık Deve Güreşleri Poyracık Arenası’nda yapıldı.

Şölen Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, meclis üyeleri, deve sahipleri ve vatandaşların katıldığı mehter eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.



Halk oyunları gösterisinin ardından başlayan deve güreşlerinde Ege,Marmara ve Akdeniz Bölgesinden gelen 110 deve kıran kırana yarıştı.

Havanın güzel, girişlerin de ücretsiz olması nedeniyle ilgi büyüktü, güreşleri 10 bin kişi izledi.

Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Kınık eski Kaymakamı, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Kınık Belediye Başkanı Doğruer, Kınık Garnizon Komutanı Yusuf Gezer, Kınık Cumhuriyet Savcısı Yusuf Adın,Kınık Emniyet Müdürü Levent Akkaya, AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Kınık Belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve STK temsilcileri de güreşleri izledi.

Protokol güreş alanına girerken vatandaşlara Türk Bayrağı ve deveci bezi dağıttı.

Başkan Doğruer de şölen öncesi Poyracık Deveciler Derneği’ni ziyaretinde yaptığı çay, alanda yaptığı sucuk ekmek servisiyle güne damga vurdu.



Dereceye girenlere ödülleri Bursa Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün ve Kınık Belediye Başkanı Doğruer tarafından verildi.