GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ocak 2018 Pazartesi 14:06

Kınık'ta 500. aboneye kahveli kutlama

Doğalgaza kavuşan İzmir’in Kınık İlçesi’nde 500’üncü abonenin bağlantısı yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, çalışmaları yakından takip ederken bir vatandaşın evinde doğalgazda pişen kahveyi içti.

Kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte doğalgaz abonelik başvuruları artarken İzmir’in Kınık İlçesi’nde Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle verilen gaz 500’üncü aboneye ulaştı. Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, doğalgaz hattı döşenen evi ziyaret ederken pişen kahveyi içti.  İlçenin merkez yerleşim yerlerinden itibaren başlayan gaz açma işlemlerinin tüm hızıyla sürdüğünü belirten Doğruer, kısa süre içinde yerleşim alanlarının büyük bölümünün gaza kavuşacağını müjdeledi.

Başkan Doğruer, “Başbakanımızın katıldığı törenle ilçemize gaz gelmişti. Kınıklı hemşerilerimiz adına milletvekillerimize, ilgili kurum ve kuruluşların bürokratlarıyla, İzmirgaz yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Doğalgaz ile birlikte artık çevre kirliliği de azalıyor. Odun ve kömür kaynaklı kirlilikler ilçemizde azalacak. Yine, doğalgaz ve yan sektörleri nedeniyle işyerleri açılmaya başlandı. Bu da istihdamın artması demek. Geçtiğimiz günlerde milletvekillerimizin ziyaretinde doğalgazın Bergama’ya gitmesiyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Orası da kısa sürede gaz alacak” dedi.

Sanayi, konut ve yerleşim alanı itibariyle Kınık’tan daha büyük alana sahip olan Bergama’da çalışmaların devam ettiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Hakan Koştu ise, “Doğalgaz ilçemiz için çok önemli. Bu konuda Ankara’daki yetkililer de yakından takip ediyor. Doğalgazın Bergama’ya getirilmesi konusunda büyük çaba gösteren Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ başta olmak üzere milletvekillerimize ve bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın başbakanımızın Bakırçay Havzası’ndaki gelişmeleri yakından incelediğini ve izlediğini de biliyoruz. Tüm Bergamalılar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.