GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Ekim 2019 Çarşamba 10:31

Kınık'ta 29 Ekim heyecanı

Kınık ilçesinde Cumhuriyet’in 96.Yıldönümü düzenlenen törenler ile coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar ilk olarak 28 Ekim’de çelenk koyma töreni ile başladı. Dün ise Kınık Kaymakamı Erol Türkmen Kaymakamlık makamında tebrikleri kabulünün ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama programına geçildi.

Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile beraber halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Öğrencilerin 29 Ekim ile ilgili şiirlerini okumasının ardından Kınık Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sundu.

29 Ekim için düzenlenen Şiir, Komposizyon ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kınık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Erbaş,Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık Kaymakamı Erol Türkmen tarafından verildi.

Akşam da Hükümet Konağı önünden Bando eşliğinde büyük Türk Bayrağı ile Cumhuriyet meydanına kadar süren Fener alayı ve zafer yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda Kınık Murarip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Mehmet Cengiz konuşmasının ardından Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Doğruer konuşmasında 'başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını vererek  bu vatanı bizlere bağışlayan Aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar Kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim. Daha nice kutlama programlarında birlikte olmak dileğiyle sizlere sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim' dedi.