GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Nisan 2018 Pazartesi 16:50

Kınık'ta 23 Nisan gururu!

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kınık'ta törenlerle kutlandı.Kutlamalar Kınık Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulması ile başladı.

23 Nisan etkinliği Kaymakamlık Belediye Başkanlığı,Cumhuriyet Savcılığı,Emniyet Müdürlüğü,Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarına sembolik olarak çocukların oturmasıyla başladı: Koltuklara oturan çocuklar Kınık için isteklerini söylediler. 
Kınık Belediye Başkanı Dr Sadık Doğruer makam koltuğu devrettiği Poyracık 80 yıl ilkokulu öğrencileri Cemal Korkmaz,Ecrin Balcı ve Ecrin Biznak'a devam eden projeler ve bu yıl içinde başlaması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün,Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer törene katılan öğrenciler ve halkın bayramını kutlamasının ardından Kınık Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.Öğrencilerin şiirlerini Sokuyup Halk oyunları gösterilerinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile ile ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri  Kınık Belediye Başkanı Dr Sadık Doğruer,Cumhuriyet Savcısı Murat Erbaş,Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün tarafından verildi. Kınık Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliğinin açılışı yapıldı Şenliğe katılan çocuklara Kınık Belediyesi tarafından Balon ,Türk Bayrağı,Pamuk Helva ve Osmanlı macunu ikram edilerek polyaçolar tarafından yüzleri boyandı