GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Ağustos 2018 Cuma 10:04

Kınık’ın o köyüne taş ocağı!

Yayakent Köyü’nda Gls Müh. İnş. Dek. Mim. Mad. A.Ş. tarafından yapılması planlanan ‘Kalker Ocağı, Kırma- Eleme Tesisi, Hazır Beton Üretim Tesisi, Mekanik- Asfalt Plent Tesisi ve Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisi’ projesi için ÇED sürecinin başladı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Kınık’ta Gls Müh. İnş. Dek. Mim. Mad. A.Ş. tarafından yapılması planlanan ‘Kalker Ocağı, Kırma- Eleme Tesisi, Hazır Beton Üretim Tesisi, Mekanik- Asfalt Plent Tesisi ve Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisi’ projesi ile ilgili sürecin başladığını duyurdu.

Yayakent Köyü mevkiinde gerçekleştirilecek proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan başvuru dosyasının komisyon tarafından incelendiği ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin resmen start aldığı ifade edildi.

ÇED Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, proje hakkında halkı bilgilendirmek, halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla da 4 Eylül tarihinde halkın katılımı toplantısının düzenleneceği belirtildi.