GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Şubat 2018 Perşembe 11:20

Kınık Deve Güreşleri Festivali'nde geri sayım

İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl Kınık Belediye'si ve Poyracık Deveciler Derneği'nin işbirliği ile  28. kez düzenlenecek Geleneksel Deve Güreşleri için hazırlık çalışmaları bitti.

Kınık Belediye'si ve Poyracık Deveciler Derneği'nin tarafından organize edilen 28'inci Geleneksel Deve Güreşleri şenliği için hazırlıklar tamamlandı. 

Çalışmalar kapsamında Poyracık mahallesinde bulunan deve güreş alanına izleyicilerin daha rahat güreş seyredebilmesi için düzenlemeler yapıldı Festival kapsamında 17 Şubat Cumartesi günü Poyracık Mahallesi Orta Camisinde öğlen namazından önce şehitlerimiz için mevlit okutulacak. Saat 14.00'da Poyracık Atatürk Meydanı'nda keşkek hayırı yapılıp mehteran eşliğinde Kortej yürüyüşü yapılacak.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ'DEN KONSER
Pazar günü Saat 11.00'da deve güreşleri yapılacak.  Aynı gün Güreşe misafir sanatçı olarak katılacak olan ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici'de mini konser verecek 

Kınık Belediye Başkanı Dr Sadık Doğruer yaptığı açıklamada ' Ege,Marmara ve Akdeniz bölgesinin namlı pehlivan develerinin güreşeceği Deve Güreşi Festivalimize tüm halkımızı davet ediyorum Deve güreşlerimiz halka açık ve ücretsizdir'dedi.