GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Aralık 2021 Cumartesi 22:48

Kınık Belediye Başkanı Doğruer'den ilk açıklama: Can kaybı yok!

Kınık'ta meydana gelen maden patlaması hakkında açıklamalarda bulunan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Göçük altında ya da madenin içinde mahsur kalan kurtarılamayan kimse yok. Şimdiye kadar da can kaybıyla ilgili bir tespit de yok" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere Mahallesi'nde Polyak firmasına ait madende göçük meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edilirken, yetkililerden alınan bilgiye göre göçük altında işçi olmadığı öğrenildi.

Olaya ilişkin Ege'de Son Söz'e konuşan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, tespit edilen bir can kaybı olmadığına ve yaralıların da sağlık kuruluşlarına hızlı bir şekilde sevkinin yapıldığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"34-35 civarında yaralı var. Soma, Kınık ve Bergama'daki devlet hastanelerimize İl Sağlık Müdürülüğümüzün koordinasyonunda sevk işlemlerini yapıyoruz. Sebebi tam olarak bilinmeyen nedenden dolayı içeride bir patlama meydana gelmiş... Yaralılar hızlıca ambulans vasıtasıyla sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı. Göçük altında ya da madenin içinde mahsur kalan kurtarılamayan kimse yok. Şimdiye kadar da can kaybıyla ilgili bir tespit de yok. Hepimize geçmiş olsun."