GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Mart 2019 Cumartesi 16:58

Kınık’a çikolata tadında müjde: O fabrikada kadınlar istihdam edilecek

Türkiye’nin önemli çikolata firmalarından olan ve 45 ülkeye ürün ihraç eden Aslan Çikolata Kınık Organize Sanayi Bölgesi’ne fabrika kuruyor. Şirket, istihdam edeceği 600 personelden 300’ünü Kınıklı kadınlardan seçecek. Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Yıllardır atıl kalan Kınık OSB hızla gelişiyor. Biz yatırımcının önünü açmak için çalışıyoruz” dedi. 

EGEDESONSÖZ- Yatırımcıların arsaları satın alıp uzun yıllardır fabrika kurmadan beklettiği Kınık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi büyüyor. AK Partili Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in girişimleriyle dikkat çeken ve hızla gelişen OSB’ye yeni yatırımcılar gelmeye başladı. Ambalaj fabrikaları ve paketleme tesislerinin kurulum çalışmalarının sürdüğü OSB’ye İstanbul merkezli çikolata firması geldi. Daha önce araziyi satın alan şirket ilk etapta 600 kişinin çalışacağı fabrikada Kınıklı 300 kadına iş imkanı sağlayacak. Türkiye’nin önemli çikolata firmalarından birisi olan ve 45 ülkeye ürün ihraç eden Aslan Çikolata, kısa sürede fabrikayı çalıştırarak istihdam yaratacak. 

Birçok fabrikanın yatırım için sıraya girdiği Kınık OSB’deki çalışmalar sürerken Aslan Çikolata’nın sahibi İsmail Aslan, sürpriz yaparak Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in kadınlarla birlikte düzenlediği kahvaltı etkinliğine katıldı. Toplantıda, kadınlara müjdeyi bizzat veren Aslan, yatırımın önünün açılması için gayret gösteren Belediye Başkanı Doğruer’e de teşekkür etti. Aslan, 300 kadın çalışanın Kınık’tan tercih edileceğini ve kısa sürede hizmete başlayacaklarını müjdeledi. 

KLASİK BELEDİYECİLİK YAPMADIK!
Göreve geldiği günden itibaren sadece belediyecilik hizmetlerinin değil tüm alanlarda ilçenin gelişmesi için çaba gösterdiğini belirten Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Beş yıl önce hemşerilerimiz bizi seçtiğinde ve görev verdiğinde ‘sadece yol yapar, kaldırım döşeriz’ demedik. Klasik belediyecilik anlayışının çok ötesinde hizmetlere imza attık. Kınık’ın bir hastanesi yoktu. Doğalgazı da hiç kullanmamıştı.  Ulaşım konusunda sorunları vardı. Biz, TOKİ’nin yatırımlarına aracılık ederek inşaatları tamamladık. Kınık, 5 yılda 500 milyon TL’lik yatırıma kavuştu. Şimdi de Kınık’ın gelişmesi için çalışmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Bu yüzden ‘Kınık kazansın’ diyoruz. Kınık için hayırlısı neyse onun olmasını istiyoruz. Kınık’taki organize sanayi bölgemizde yatırımcılar gelmeye çekiniyorlardı. Onların önünü açtık. Şimdi fabrikaların dumanları tütüyor. Yine bölgemizde tarım ihtisas organize sanayi bölgesi kurulacak. Kınıklı vatandaşımız artık çalışmak için evinden, çocuklarından ayrılarak başka yerlere gitmek zorunda kalmayacak” dedi. 

ÜRETİM BAŞLIYOR
Öte yandan kadınlarla buluşan Başkan Doğruer’in seçim kampanyası olan “Kınık Kazansın” sloganını çikolatalara işleyen ve ambalajlayarak katılımcılara hediye eden İsmail Aslan, “Kınık ilçemize yatırım yapmaktan memnunuz. Bizim fabrikamız zaten çalışıyor. Burada yeni bir tesisi kuracağız. Çalışmalar sona geldi. Belediye başkanımız bize hep yardımcı oldu ve önümüzü açtı. Kadınlarımızın istihdamı bizim için çok önemli. Kısa sürede üretime başlıyoruz” diye konuştu.