GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Mayıs 2020 Çarşamba 18:14

Kimse kulaklarına inanamadı: İzmir'de cami hoparlöründen Çav Bella çalındı!

İzmir'de merkezi sistemle ezan okunan çeşitli camilerin minarelerinden İtalyan partizan marşı "Çav Bella" çalındı. Olayla ilgili olarak İzmir Müftülüğü soruşturma başlattı.

EGEDESONSÖZ- İzmir'de aynı anda bir çok camide İtalyan partizan marşı "Çav Bella"nın çalması hem şaşırttı hem de kızdırdı. Başta Konak, Bayraklı ve Bornova olmak üzere İzmir'in çeşitli ilçelerindeki camilerinde yaşanan olayın ardından vatandaşlar müftlüğü arayarak durumu şikayet etti.

Müftülük tarafından olayla ilgili soruşturma başlatırken kimliği belirsiz kişilerin merkezi ezan sistemine sızarak frekansları değiştirmiş olabileceği ihtimalinde duruluyor.

Müftülükten açıklama:
İzmir Müftülüğü'nün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada,  "20/05/2020 çarşamba günü bazı internet sitelerinde, İzmir ilindeki farklı camilerin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca Bella Ciao (Çav Bella) nun çalındığının haber konusu yapılması karşısında; söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.