GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
21 Şubat 2023 Salı 14:37

Kimliği DNA ile tespit edilebildi… Taner Savut’a son görev İzmir’de!

İzmirspor’da futbola başlayan, lacivert beyazlı takımdan sonra Fenerbahçe ve Göztepe’de de forma giyen Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un cansız bedeni, tanınmayacak halde enkazdan çıkarıldı. Kardeşinden alınan DNA örneğinin eşleşmesiyle kimliği tespit edilen Taner Savut’un cenazesinin İzmir’e getirileceği, burada toprağa verileceği öğrenildi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen, çevredeki 9 ili de yıkıp geçen büyük depremde enkaz altında kalan Ganalı futbolcu Christian Atsu’nun ardından Sportif Direktör Taner Savut da hayatını kaybetti. Atsu’nun cenazesinin ülkesine gönderilmesinden sonra, yıkılan Rönesans Rezidans enkazından Taner Savut’un cansız bedenine ulaşma çabaları devam etmiş, ancak süre uzadığı için umutlar kesilmişti. Nitekim kimliği belirlemeyen, vücudu tanınmayacak kadar kötü olan cenazeler arasında yer alan Taner Savut’un kimliği, kardeşi Ali Savut’tan alınan DNA örneğinin eşleşmesi sonucu ortaya çıktı. Taner Savut’un cenazesinin kara veya havayoluyla Adana’dan İzmir’e getirileceği ve burada toprağa verileceği öğrenildi.

GERİDE GÖZÜ YAŞLI BİR EŞ, İKİ KIZ ÇOCUĞU BIRAKTI
Taner Savut’un cenazesi, az kalsın kimsesizler mezarlığına defnedilecekti. Adana’dan bir şahsın, Taner Savut’a benzeyen bir cenazeyi gördüğünü aileye bildirmesinden sonra, genç futbol adamının kardeşi Ali Savut’tan DNA örneği alındı. Savcılık, Ali Savut’tan alınan örnekle Taner Savut’tan alınan örneğin eşleştiğini bildirince, cenazenin kime ait olduğu da ortaya çıktı. Son dakikaya kadar enkaz altından canlı çıkacağı umuduyla beklenen Taner Savut’un ölümünün kesinleşmesi, deprem sırasında Manisa’da bulunan eşi Pınar Savut, kızları Cansın (20) ve Alya (15) ile yakınlarını, sevenlerini yasa boğdu. 49 yaşındaki Taner Savut’un cenazesinin bugün İzmir’de toprağa verilmesi bekleniyor.

TANER SAVUT KİMDİR?
1974 doğumlu Taner Savut, 12 yaşında İzmirspor’da futbola başladı. 17 yaşından itibaren İzmirspor A takımında profesyonel futbol oynayan Savut, daha sonra Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’den sonra Göztepe, Siirt Jetpa, Sakaryaspor, Alanyaspor ve Tokatspor formalarını da giyen Taner Savut, 18 yıl profesyonel futbol oynadıktan, 500 resmi maça çıktıktan sonra futbolculuk kariyerini noktaladı. Beş sezon Alanyaspor, iki sezon Manisa Futbol Kulübü’nde Sportif Direktör olarak görev yapan Taner Savut, Alanyaspor’un Süper lig’e çıkmasında çok büyük katkı koymuştu. Son olarak Hatayspor Sportif Direktörü olarak görev yapıyordu.