GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mayıs 2023 Çarşamba 21:43

Kılıçdaroğlu, Yüksel Taşkın'ı savundu: Kemalizmi ırkçılık olarak asla tanımlamadı!

Babala TV isimli Youtube kanalının Mevzular Açık Mikrofon'un konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'den milletvekili seçilen Yüksel Taşkın'la ilgili "Yüksel Taşkın asla Kemalizmi ırkçılık olarak tanımlamamıştır, tanımlamaz da zaten, mümkün değil. Zaten olsa bizde yer almaz. CHP’yi kuran Gazi Mustafa Kemal" dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala BaBaLa TV’de Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünü üstlendiği “Mevzular Açık Mikrofon” programının 15. bölümüne konuk oldu.

14 Mayıs’tan önceki program teklifini “provokasyonlarla ilgili çekinceler” nedeniyle reddeden Kılıçdaroğlu, ikinci tur öncesinde Uğur’un sosyal medya hesaplarından yaptığı daveti kabul etti. Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programın çekimleri yedi saatten uzun sürdü. 

Kemal Kılıçdaroğlu, soruları yanıtlamadan önce bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, rahatlıkla soruların sorulmasını ve eleştireye açık olduğunu dile getirdi. Kısaca hayat öyküsünü anlatan Kılıçdaroğlu,”Bu noktaya gelmemi sağlayan Cumhuriyeti’i kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sağladığı fırsat eşitliğidir” dedi.

'ASLA KEMALİZMİ IRKÇILIK OLARAK TANIMLAMAMIŞTIR'
İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıradan milletvekili seçilen Yüksel Taşkın'la ilgili sorulan bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Keşke Yüksel Taşkın’ı görebilseydiniz ve karşılıklı konuşabilseydiniz. Yüksel Taşkın asla Kemalizmi ırkçılık olarak tanımlamamıştır, tanımlamaz da zaten, mümkün değil. Zaten olsa bizde yer almaz. CHP’yi kuran Gazi Mustafa Kemal. Burası CHP, sıradan bir parti değil. Burası dünyanın en köklü partilerinden biridir. Bizim partimize gelecek, partimizin yönetim kurullarında görev alacak, ondan sonra kalkacak ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyecek. Bağlamından koparılarak bunlar zaman zaman yayılır, sosyal medyada söylenir. Bazı haberler vardır, papa Amerika’ya gider. Uçaktan iner, gazeteci sorar; Efendim, genelevi ziyaret edecek misiniz? Papa da ‘Burada genelev mi var?’ diye sorar. Ertesi gün, gazete manşeti ‘Papa, New York’a iner inmez sordu: Genelev var mı?’ Buna benzer binlerce haberle karşılaştım. Tek isteğim derinlemesine bakın. Yüksel Taşkın’a açın telefonu sorun. Yüksel Taşkın’ın bunlardan kaçınacağını falan yok. O dönem Taraf gazetesinde yazı yazan pek çok bugün başka gazetelerde görev yapıyor. Taraf Gazetesi o dönem bana göre toplumu ajite eden Erdoğan’a koşulsuz destek veren bir gazete idi. Ama gazeteciyi farklı düşünmek gerekir. Bilseydi ki o gazete FETÖ’nün yayın organı o dönem yazmazdı. O dönem FETÖ’yü herkes el üstünde tutuyordu. Biz yanlıştır diyorduk. Burada başka şeyler var diyorduk. Dolayısıyla Yüksel Taşkın’la konuşabilirsiniz. Son derece kibar, naif birisi. Akademik kimliği olan, sosyal politikalarla ilgili son derece önemli bir politikaları olan bir akademisyen.

“YATIRIMLARA KARŞI MISINIZ?”
Kılıçdaroğlu, bir gencin “neden yatırımlara karşı görünüyormuş algısına mahal veriyorsunuz” sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Teknofest’e katıldım, gençlerle bir araya geldik. Bunlar bir partinin değil. Bursa’da bir firmanın çip ürettiğini öğrendim. Gittim ziyaret ettim. Biz bu firmalar karşı değiliz, akla mantığa aykırı olur.

Yatırım iyi planlanmışsa, hepimizin destek vermesi lazım. Ama benim vergilerimle birileri kazansın diye onlara başka işler yaptırıyorlarsa karşıyız. Zafer Havalimanı’na 40 milyar dolar ödeyeceksiniz ama uçak inmiyor. Biz gereksiz kaynak savurganlığına karşıyız. Biz yola tünele karşı değiliz. Biz benden alınan verginin nereye nasıl gittiğini öğrenmek istiyorum. DÜnyanın her tarafından harcanan vergilerin bedeli gösterilir”

“SMA’LI ÇOCUKLARIN TEDAVİLERİ KARŞILANMALI”
SMA’lı çocuklar hakkında gelen soru üzerine Kılıçdaroğlu, “SMA’lı hastaların tedavileri karşılanmalı. Söz verdim, Cumhurbaşkanını seçildiğimde ilk çözeceğim sorunlardan. Evlenmeden önce kan testi yapırsa çiftler, SMA’lı çocuk sahibi olma ihtimallerini öğreniyor. Bunu yapın dedik yapmadılar, ardından Ankara’da Mansur Başkan sayesinde bu test yapılmaya başlandı. Bunu da ilk biz yaptık” dedi.