GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Mayıs 2016 Salı 08:32

Kılıçdaroğlu ve 11 CHP’li tutuklanabilir!

Dokunulmazlıklar kaldırılırsa içlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun da olduğu 12 CHP'li 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten tutuklanabilir. İsimler arasında İzmir'den Kemal Kılıçdaroğlu ve Musa Çam bulunuyor.

Başbakan Davutoğlu,TBMM’de fezlekesi bulunan tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi, muhalefet de bazı çekinceler dışında destek verdi. Ancak CHP’de “İktidar bize tuzak kuruyor” görüşü gündeme geldi. TBMM’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında Muharrem İnce, Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi ve Barış Yarkadaş’ın da bulunduğu 11 CHP’li hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” dosyası var.

Dokunulmazlıklar kaldırılırsa 4 yıl hapis istemli bu davalarda, Kılıçdaroğlu ve 11 CHP’li milletvekilinin tutuklanabileceği uyarısı yapıldı. Halen ”Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1845 dava ve soruşturma var. Çok sayıda tutuklama da yaşandı. Dün 8 saat süren CHP Parti Meclisi toplantısında da, Kılıçdaroğlu’na bu ihtimal iletildi. CHP lideri ise ”Demokrasi için gerekirse cezaevinde de yatarız, bedel öderiz. AKP’nin savcıları ve mahkemeleri var biliyorum ama gider yüzlerine gerçekleri söyleriz” dedi.

TOPLAM 12 CHP’Lİ
TBMM’de ”Cumhurbaşkanına hakaret” suç iddiası ile Kılıçdaroğlu hakkında 4 ayrı dokunulmazlık dosyası bulunuyor. 3/317-340-485 ve 3/496 numaralı bu dosyalardaki fezlekelerde, CHP liderinin dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanması isteniyor. Kılıçdaroğlu hakkında son olarak da, Erdoğan’a ”Diktatör bozuntusu” dediği için fezleke hazırlanmıştı.

Aynı suç iddiası ile TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Yalova milletvekili Muharrem İnce, İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş, Eskişehir milletvekili Cemal Okan Yüksel, Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt, Bolu milletvekili Tanju Özcan, İzmir milletvekili Musa Çam, Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, ve Burdur milletvekili Mehmet Göker hakkında da dokunulmazlık dosyası bulunuyor.

250 GÖZALTI VE TUTUKLAMA
”Erdoğan’a hakaret” suçundan bugüne kadar 1845 dava ve soruşturma açıldı. Gözaltı ve tutuklamalar ise 250’yi aştı. Son 1,5 yılda “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yaşanan olaylarda Konya’da Kubilay’ı anma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 16 yaşındaki liseli Mehmet Emin A. tutuklandı. Antalya’da Erdoğan’a temsili karne hazırlayan lise öğrencileri hakkındaki soruşturmayı protesto eden liseli 17 yaşındaki H.U.C’ye, 7 ay 23 gün hapis cezası verildi.

Kocaeli Gebze’deki bir eylemde Erdoğan’a megafondan hakaret ettiği öne sürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Arif Buğra da tutuklandı. Aynı suç iddiasıyla Edirne’de üniversite öğrencisi Kadir Yavaş, İzmir’de Onur Kılıç, Akhisar’da da 2 üniversite öğrencisi, Ankara’da Avukat Umut Kılıç tutuklandı. Osmaniye’de de, şehit cenazesinde Erdoğan’a hakaret iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.