GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Eylül 2017 Perşembe 11:19

Kılıçdaroğlu, Üzüm Çalıştayı için Manisa'ya geliyor

Haziran ve Temmuz’da yapılan Adalet Yürüyüşü’nü, Ağustos’ta Adalet Kurultayı’nı ve geçtiğimiz günlerde Karadeniz’de fındık için yürüyüş düzenleyen CHP, bu kez 28 Eylül’de Manisa’da gerçekleşecek üzüm çalıştayına destek vermeye hazırlanıyor. İzmir'in tam kadro katılması bekleniyor.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 18 Eylül’de Ordu’dan başlattığı ‘Fındık İçin Yürüyoruz’ programı 3 günün sonunda Giresun’da düzenlenen mitingle tamamlandı.

Genel Başkan ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu konuşma yaptığı mitingde hükümete eleştirilerde bulundu ve fındık üreticisinin sorunlarının çözümü için 6 maddelik planını açıkladı.

Üreticinin sorunlarına değinilen ve hükümetin politikalarının eleştirildiği programa CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de katıldı.

Gelişmelerin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ilerleyen günlerde bir de Manisa Alaşehir’de düzenlenecek üzüm çalıştayında yer alacağı öğrenildi.

CHP Lideri’nin 28 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek programa İzmir üzerinden geçeceği belirtildi. CHP İzmir İl Örgütü’nün komşu il Manisa’daki programa tam kadro katılım sağlaması bekleniyor.

4 AYDA 4 BÜYÜK EYLEM!
CHP son dönemde düzenlediği büyük eylemlerle dikkat çekiyor. 

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından tarihe geçecek bir yürüyüş başlatmıştı.  15 Haziran 2017'de Ankara'da Güven Park'ta başlayan ve 9 Temmuz 2017'de Maltepe'de sonlanan 420 kilometrelik yürüyüş 25 gün sürmüş ve finalde miting düzenlenmişti.

Parti daha sonra 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde toplumun her kesiminden sağlanan katılımcılarla 33 çalıştay düzenledi. Adalet kurultayı 8 başlık altında 4 ana oturumla gerçekleşti.

CHP’nin 18 Eylül’de Ordu’dan başlattığı “Fındık İçin Yürüyoruz” yürüyüşü Giresun’da düzenlenen final mitingiyle sona erdi. Mitingin sonunda Kılıçdaroğlu kalabalığa hitap etmişti.

Sırada Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde düzenlenecek üzüm çalıştayına destek olmak var. Burada da üzüm üreticisinin sorunlarına değinileceği belirtildi.