GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Kasım 2016 Cumartesi 09:14

Kılıçdaroğlu’nun İzmir programında flaş değişiklik: Açılışlar iptal!

CHP Liderinin bugün başkanlar toplantısı sonrası yapacağı iki önemli açılış iptal edildi. Kılıçdaroğlu’nun direkt olarak Ankara’ya geçerek MYK’yı toplayacağı öğrenildi.
EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yerel Yönetimler Toplantısı ve bir dizi açılış için geldiği İzmir programının ikinci gününde önemli bir değişiklik yaşandı.

- İZMİR’DE İLK GÜN MESAİSİ: TUTUKLAMALARA TEPKİ, 2 ÖNEMLİ AÇILIŞ

Kılıçdaroğlu dün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki zirvede önemli mesajlar vermiş aynı zamanda da eski DGM binasının yerinde kurulan Meslek Fabrikası ile Narlıdere’deki Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nin açılışını yapmıştı.

AKŞAM SAATLERİNDE O AİLEYİ ZİYARET ETTİ
CHP Genel Başkanı akşam yemeği sonrası da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında haber alamadıkları Hava Harp Okulu öğrencisi oğulları Murat'ın 12 gün sonra cenazesini teslim alan Sedat ve Şevkiye Tekin çiftiyle görüştü. Kılıçdaroğlu, ailenin Bayraklı ilçesindeki evinde basına kapalı ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Linç edilen öğrenci Murat Tekin'in ailesini ziyaret ettik. Allah rahmet eylesin, faillerinin mutlaka bulunması lazım. Bu çocukların hiçbir günahı yok" diye konuştu. Aileye başsağlığı dileklerini ilettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Allah rahmet eylesin diyoruz, takip edeceğiz." dedi.

AÇILIŞLAR İPTAL
CHP Lideri bugün öğle saatlerinde sonlanacak Yerel Yönetimler Toplantısı’nın ardından bu kez Buca’da iki önemli açılışa imza atacaktı. Ancak Kılıçdaroğlu Diyarbakır’daki hain saldırı ve HDP’ye yapılan operasyon nedeniyle yaşanan yoğun gündemde İzmir programında değişiklik kararı aldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Buca’daki Sosyal Kampüs ve Buca Belediyesi’nin hizmete alacağı Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin açılışları ileri bir tarihe ertelendi.

Kılıçdaroğlu saat 15.15 uçağıyla kentten ayrılarak Ankara’ya geçecek. CHP Genel Başkanı'nın parti MYK’sını toplayacak. MYK toplantısı saat 17.00'de başlayacak. CHP'de Pazar günü de saat 12.00'de olağanüstü Parti Meclisi toplantısı yapılacak.