GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:33

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir turu

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı panelin ardından bugün ziyaretlerde bulunuyor. Kılıçdaroğlu ilk olarak büyükşehir önceki dönem başkanları Tunç Soyer ve Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü.

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ –İzmir'de dün düzenlenen "Sansürün Kaldırılışının 116. Yılı ve Demokrasi Mücadelesi" konulu panele katılan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü İzmir’deki temaslarına devam etti.

Kılıçdaroğlu, ilk olarak Önceki Dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i, Soyer’in kızıyla birlikte açtığı avukatlık bürosunda ziyaret etti.

Tunç Soyer sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kızımla açtığımız avukatlık bürosuna ziyaretimize geldi, şeref duyduk, teşekkür ediyoruz.”

KOCAOĞLU'NA ZİYARET
Kılıçdaroğlu, Soyer'e yaptığı ziyaretin ardından büyükşehir eski belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'na da ziyaret etti.

EGEMENLİK EVİ'NDE TUGAY İLE BULUŞTU
Soyer ile görüşmesinin ardından Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi. Egemenlik Evi’nde yapılan ziyarete CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Rıfat Nalbantoğlu ve Mahir Polat da katıldı.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Her belediyede olduğu gibi İzmir'in de sorunları var. Sorunsuz bir belediye yok. Ama Cemil Tugay başkanın var olan sorunları akılcı politikalarla çözeceğine inanıyorum" diye konuştu.

İlk 4 aylık dönemi nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, "Daha değerlendirme aşamasında değil, başkan daha yeni koltuğa oturdu. Var olan politikalar başarı ile sürdürülecek. Bundan emin olunmasını isterim" diye yanıt verdi.