GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2023 Pazar 08:15

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ekonomi mesajı: 5 yılda 300 milyar dolar gelecek, yatırıma ayrılacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir mitinginde katılımcılara hitap etti.. Kılıçdaroğlu " 5 yıl içinde 300 milyar dolar gelecek. Bunları yatırım için kullanacağız." diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı 13.Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir-Gündoğdu Meydanı’da düzenlenen mitingde konuştu.

Kılıçdaroğlu mitingde iktidar olması durumunda ekonomi, hukuk, iç ve dış siyasette devrim niteliğinde adımlar atacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Kuruluşun ve kurtuluşun kentindeyiz. Hasan Tahsin'in kentindeyiz. Benim umudum sizlersiniz. Beraber, birlikte, Türkiye'nin içine düştüğü bu durumdan ülkeyi çekip çıkmamız birlikte olacak. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte sandığa gideceğiz ve birlikte Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. Bende size söz veriyorum. Ne olursa olsun tüm engelleri yıkıp Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağım. Birlikte olduğumuz sürece, adaleti bileklik gerçekleştireceğiz. Herkesi için adalet olacaka. Hiçbir ayrım yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız. Dersime çalıştım...

ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KURDUK
21. yüzyılda Türkiye'nin büyümeye ve kalkınmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin dünya ile rekabet etmeye ihtiyacı var. Biz bunu gerçekleştireceğiz. Hiç endişelenmeyin. Biz bir şampiyonlar ligi kurduk.

İzmir'de kaç ilk kez oy kullanacak arkadaşımız var diye baktım 215 bin 650 genç ilk kez oy kullanacak. Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermesi gereken bir seçimdir. Bu seçimler demokrasiyi yeniden inşa etmesi gereken seçimlerdir. Bu seçimler kucaklaşma seçimdir. Bu seçimler Türkiye'ye demokrasiyi getirme seçimleridir. Gençler yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Onlar daha ileriki yaşlarda çocukların sunu anlatacaklar. Türkiye'de otoriter bir dönem vardı. Annemiz babamız tweet atarken bizi uyarırdı. Ben sandığı gittim demokratik yollarla oyumu kullandım ve demokratik bir Türkiye'yi inşa ettim diye  anlatacaklar. Çünkü 21'nci yüzyılın dünyasında Türkiye'nin büyümeye kalkınmaya ihtiyacı var. Her şeyden önce Türkiye'nin dünya ile rekabete ihtiyacı var. Sizden tek isteğim sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Geçen seçimlerde Millet İttifakına oy vermiş ya da sandığa hiç girmemiş bir yakınınızı ikna edin ve sandığa birlikte gidin. Türkiye'ye gerçeği anlatın. Millet İttifakı’na oy isteyin.

5 YILDA 300 MİLYAR DOLAR PARA GELECEK
Bu ülkeye refahı, kardeşliği getireceğim! 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak.  Dışarıya götürdükleri 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim. Öyle gidip ABD’de çiftlikler alıp, gökdelenler yapacaklar… Bay Kemal bunları yemez. Tamamını alıp son kuruşuna kadar getireceğim.  Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını asla yedirtmem.

BEYEFENDİNİN 16 UÇAĞI VAR, BUNLARIN TAMAMINI SATACAĞIZ, ORMAN YANGINLARI İÇİN UÇAK ALACAĞIZ
Bugün milyonlarca evde işsiz gençlerimiz var. Evlerde huzur yok. Bu tabloyu tersyüz etmemiz lazım. Köylerdeki tüm okulları açacağız ve 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Ferhat ve Şirin’in buluştuğu gibi öğretmen ile öğrenciyi buluşturacağız. Emeklinin Kurban Bayramı’nda hesabında 15 bin TL olacak. Üreticiye, alın terine değer vereceğiz. Dışarıdan arpa, yulaf alıyoruz. Dışarıdan canlı hayvan alıyoruz… Ne oluyor? Bunların tamının Türkiye’de yapamaz mıyız? Ancak bir siyasi tercih var. Onları yoksulluğa sürüklemek ve dışarıdan almak… Onların tercihi bu. Onlar 5’li çeteye çalışacak. Bay Kemal sizin için çalışacak. Benim saraylarda asla gözüm yok. Mustafa Kemal’in mütevazi Çankaya’sına gideceğiz. Saraylarda 5-6 yerden aylık alanlar var. Onları da keseceğim.  Onları kapının önüne koyacağım.  Beyefendinin 16 uçağı var. Bunların tamamını satacağız, orman yangınları için uçak alacağız.

MİTİNG ALANINDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

SOYER’DEN KILIÇDAROĞLU’NA: İZMİR SİZİ CUMHURBAŞKANI YAPMAYA KARARLI!

KARAMOLLAOĞLU, İZMİR’DEN İKTİDARA YÜKLENDİ: BOŞA ÇABA SARF EDİYORLAR!

MANSUR YAVAŞ, İZMİR’DEN İKTİDARA YÜKLENDİ: BUNLAR MEVSİMLİK VATANSEVER!

İMAMOĞLU’NDAN İZMİR MESAJLARI: 86 MİLYON KAZANIYOR, BİR AVUÇ İNSAN KAYBEDİYOR!

BABACAN’DAN İZMİR’DE EKONOMİ ÇIKIŞI: İKTİDAR ÜRETTİK DİYOR ANCAK MİLLET ALAMIYOR

DP GENEL BAŞKANI UYSAL’DAN İZMİR’DE 14 MAYIS MESAJI: HARAM SALTANATINA SON VERECEĞİZ!

DAVUTOĞLU’NDAN İZMİR’DE ÇARPICI MESAJLAR: SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ MAHKEMEYE ÇIKARACAĞIZ!