GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Şubat 2021 Cumartesi 15:06

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan’a ‘Konak’ sorusu: Kahvecilere yardıma neden karşı çıktınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Meclisi’nde kahvehane esnafına yapılmak istenen 350 TL’lik yardıma AK Partili meclis üyelerince itiraz edilmesini eleştirerek “. Erdoğan'a sesleniyorum buradan. Neden kahvehanecilere ek ödemeler yapılmasına karşı çıkıldı? Çıkıp açıklayın. Tahammül edemiyorlar” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Meclisi’nde kahvehane esnafına yapılmak istenen 350 TL’lik yardımın AK Partili meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Abdül Batur arasında tartışmalara neden olmuştu. AK Partili üyeler ise belediyeye Sayıştay üzerinden zimmet çıkacağını iddia ederek öneriye çekimser oy verirken CHP’li ve MHP’li üyeler “evet” oyu vermişti.

MECLİSTE NELER YAŞANDI?

İZMİR’DE TARİHİ GÜN: ÇİĞLİ TRAMVAYI YOLA ÇIKTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ SELİ: BUCA METRO ÖRNEĞİ ÜZERİNDEN HÜKÜMETE BORÇLANMA ELEŞTİRİSİ

İzmir’de bir dizi açılış ve ziyaret için kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Konak’ta yaşanan tartışmalara değindi. Kılıçdaroğlu açıklamasında Konak Belediye Meclisi… 5 Şubat’ta kahvecilere yardım yapmak isteniyor. Karara AK Partililer itiraz ediyor. Erdoğan'a sesleniyorum buradan. Neden kahvehanecilere ek ödemeler yapılmasına karşı çıkıldı? Çıkıp açıklayın. Tahammül edemiyorlar. Neden, CHP'li başkan diye. Bu pandemi günlerinde CHP'li belediyeler olmasa çok daha büyük sorunlar çıkardı. CHP'li belediyelere fakire fukaraya yardım yaptı. Hükümete İzmir'den çağrı yapmak isterim. Bizim belediye başkanlarımıza zorluk çıkarmayın. Onlar halka hizmet etmek için her türlü çabayı gösteriyor.  Hiçbir koşulda siz CHP'nin kendi beldesindeki yurttaşlara hizmet ötürmesin engelleyemezsiniz. Buna gücünüz de kapasiteniz de yok” dedi.