GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ekim 2016 Cuma 14:31

Kılıçdaroğlu'ndan 2 günlük İzmir mesai: 1 zirve, 4 açılış!

CHP Genel Başkanı'nın 4-5 Kasım tarihlerindeki İzmir programı netleşti. Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere ve Buca Belediyelerinin açılışlarına katılacak. Ayrıca, belediye başkanları ve parti yöneticileriyle yapacağı toplantılarda İzmir ve ülke gündemini değerlendirecek.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kısa bir aradan sonra yapacağı İzmir ziyaretinin ayrıntıları netleşti. Kılıçdaroğlu 4-5 Kasım tarihlerinde İzmir’de belediye başkanları ve parti yöneticileriyle buluşacak.

Kanun hükmünde kararnameler, OHAL süreci, belediye projeleri, yerel ve genel seçim öncesinde hazırlıklar, kentsel dönüşüm, kırsal kalkınma, ulaşım ve altyapı projeleri, belediyelerin mali durumları gibi birçok konunun masaya yatırılacağı ziyarette açılışlar da gerçekleştirilecek. 

Perşembe günü akşam saatlerinde İzmir’e gelmesi beklenen Kılıçdaroğlu, Swiss Otel’de konaklayacak.  

Toplantı ve görüşmeler Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Cuma günü sabah saatlerinden itibaren çalışmalar başlayacak. Öğleden sonra ise açılışlara zaman ayrılacak. Yine akşam yemeğinde partililerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapılacak.

Kılıçdaroğlu’nun ilk gün programında Narlıdere Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapımını tamamladığı Yaşar Kemal Vadisi’nin açılışı planlanıyor. Yine, aynı gün İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen eski DGM binası yeni Meslek Fabrikası açılacak. Kılıçdaroğlu programının ikinci günü görüşmelerin ardından, öğleden sonraki zamanını Buca’daki açılışlara ayıracak.  

Büyükşehir’in yapımını tamamladığı Sosyal Yaşam Kampüsü ile Buca Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tarık Akan Gençlik Merkezi’ni açacak. Kılıçdaroğlu İzmir programının ardından Balıkesir Bandırma’ya geçecek. 



TORUN ANLATTI: NELER KONUŞULACAK?

İki günlük İzmir programı hakkında konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Sayın genel başkanımızın İzmir programında hem açılışlar hem de görüşmeler bulunuyor. Daha önceki ziyaretimizde teklif edilen fakat program yoğunluğu nedeniyle ertelediğimiz açılışları gerçekleştireceğiz. Belediyelerimiz tarafından hayata geçirilen önemli projelerin açılışları olacak. İlk olarak mevcut durumu masaya yatıracağız. Belediyelerimiz ne durumda, nelere ihtiyaçları var, neler yapıyorlar bunları analiz edeceğiz. Sorun ve talepleri alındıktan sonra yapılması gerekenleri görüşeceğiz. Birçok başlık altında görüşmeler olacak” dedi.