GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2017 Cumartesi 08:49

Kılıçdaroğlu İzmir'de miting yapacak mı?

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir'de miting yapıp yapmayacağı sorusu yanıt buldu. ‘Hayır’ oylarının geride olduğu illere ağırlık verilmesi stratejisi nedeniyle CHP Lideri İzmir'de miting yapmayacak. Kılıçdaroğlu'nun süreçte özel toplantılar için kente gelmesi ise gündemde...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğini tarihi referandumu için geri sayıma geçti.

Siyasi partiler alanda yürüttükleri kampanyalarına hız verirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e gelerek çalışma yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Referandum çalışmaları kapsamında kente ilk olarak 4 Mart günü gelen ve 1 günlük temasları kapsamında iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmalarında önemli mesajlar veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kente ikinci ziyareti için 26 Mart tarihi öne çıkmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak 26 Mart’tan önce kente gelerek örgütle program üzerine bir toplantı yapmış ve program iptal edilmişti. Toplantıda İzmir’in yerine ‘hayır’ oylarının daha geride olduğu farklı bir ilde çalışma yapılması fikri öne çıkmış CHP Lideri’nin Mart ayı içinde kente gelmeyeceği kesinleşmişti.

Süreçte Kılıçdaroğlu’na ‘hayır’ın daha cılız olduğu yerlere gitme önerisi getirilmesinin adından gözler takvime çevrildi. Nisan ayında seçim öncesindeki 15 günlük dönemde Kılıçdaroğlu’nun kente gelip gelmeyeceği, gelecekse miting mi yapacağı yoksa bir dizi temasta mı bulunacağı soruları oluştu. 

İZMİR’DE GENEL BAŞKAN MİTİNGİ YOK
Kılıçdaroğlu’nun ilerleyen günlerde kente gelerek çeşitli temaslarda bulunma ihtimalinin her zaman göz önünde tutulduğu belirtilirken CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven konuyla ilgili bilgi verdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programıyla ilgili açıklamalarda bulunan Güven, “Miting olmayacak. Genel başkan gelir ya da gelmez ona bir şey diyemem ama İzmir’de Genel başkan mitingi yapılmayacak” ifadelerini kullandı.

9 NİSAN’DA MANİSA’DA…
Öte yandan CHP Lideri’nin Ege programıyla ilgili öne çıkan detayda 9 Nisan Pazar Günü Manisa’da miting gerçekleştireceği yer aldı.