GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mart 2023 Salı 13:06

Kılıçdaroğlu ile yakınlığı biliniyordu… Buca’nın eski kaymakamı vekillik yolunda!

Buca eski Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1’nci Bölge Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de bir çok isim 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurularını gerçekleştirirken, bazı isimler ise dikkat çekiyor.

Geçmiş dönemlerde görev almış siyasilerin yeniden aday adaylığı için başvurularda bulunduğu süreçte dikkat çekici isimlerden biri de Buca’da geçmişte kaymakam olarak görev yapmış olan Fecri Fikret Çelik oldu.

Daha önce birçok ilde ve ilçede kaymakam, vali yardımcısı gibi görevlerde bulunan, son olarak ise İzmir'in Buca ilçesinde kaymakam olarak görev alan Çelik 2019 yılında görevden alınmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığı görevinde bulunan 50’nci Hükümet Devlet Eski Bakanı ve DYP Ağrı eski Milletvekili Cemil Erhan’ın öz yeğeni olan Çelik, CHP İzmir 1’nci Bölge Milletvekili aday adaylığı için başvurdu.

CHP LİDERİ İLE AYNI EVDE KALDILAR
Kılıçdaroğlu’nun babası Kamer Kılıçdaroğlu, 1970’li yıllarda Ağrı’nın Patnos ilçesinde Tapu ve Kadastro Müdürü olarak görev yapmış, Kılıçdaroğlu ailesi Patnos’a geldiklerinde onlara kol kanat geren, yardımcı olan ve geçici olarak evlerinde ağırlayan kişi ise Kaymakam Çelik’in babası olmuştu. Bu nedenle Kılıçdaroğlu ile Çelik’in çok uzun yıllara varan tanışıklıkları ve dostlukları olduğu, Kılıçdaroğlu’nun, Çelik’in babasına büyük saygı ve minnet duyduğu dile getiriliyor.

Çelik'in ismi ayrıca 2019 yılında Buca Belediye Başkanlığı adaylığı için de geçmişti.