GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mayıs 2023 Cumartesi 18:11

Kılıçdaroğlu ‘depremzedelere ücretsiz konut vereceğiz’ dedi… AK Partili Dağ’dan yanıt geldi: Büyükşehir tek bir çalışma yapmadı!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Depremzedelerin anayasal hakkı’ isimli yayınladığı videoda “Depremzedelerimizin evlerini, iş yerlerini yeniden inşa edeceğiz ve tek kuruş almadan anahtarlarını teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, bırakın ücretsiz vermeyi parasıyla dahi tek bir deprem konutu çalışması yapılmadı” diyerek yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kitaplığının önünden yeni bir video çekerek yayınladı. ‘Depremzedelerin anayasal hakkı’ başlıklı videosunda “Çok net söylüyorum. Bu devletin depremzedeye konut borcu var. Bu borcu biz ödeyeceğiz. Depremzedelerimizin evlerini, iş yerlerini yeniden inşa edeceğiz ve tek kuruş almadan anahtarlarını teslim edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. 30 Ekim 2020 tarihinde Samos’ta yaşanan ve İzmir’i de etkileyen depremi hatırlatan Dağ, depremin üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem konutu çalışması dahi yapmadığını söyledi.

Dağ, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
İzmir'de yaşadığımız depremin üzerinden 2 buçuk sene geçmiş olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, bırakın ücretsiz vermeyi parasıyla dahi tek bir deprem konutu çalışması yapılmadı. Bu durum artık "Bol keseden atmak" deyimine hayat veren bir yaklaşıma dönüşmüştür.