GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Nisan 2018 Salı 17:30

Kılıçdaroğlu'dan Balçova'ya övgü: Sizi başarılı buluyorum

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ilçe yönetimi ile birlikte Ankara’ya gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na belediyedeki kadın örgütlenmesi ve çalışmalar anlatıldı. Kılıçdaroğlu, “Özellikle eğitim faaliyetlerinizi yakından takip ediyor, başarılı buluyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ/Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile birlikte Ankara’ya gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısını izleyen Balçova heyeti daha sonra genel başkana rapor sundu.
Başkan Çalkaya ve beraberindekiler,  belediyecilik alanında dikkat çeken “semt evleri yapılanması” ve kadın örgütlenmesi hakkında bilgiler verdi. Özellikle semt evlerinin çalışmaları, eğitim faaliyetleri anlatıldı. Kadınların ilçedeki örgütlenmesi, belediye faaliyetlerine katılımı ve projelerden de bahseden ekip köy enstitüleri konusundaki seminerleri de anlattı.Kılıçdaroğlu, köy enstitüleriyle ilgili anılarını anlatırken eğitim faaliyetlerinin belediyeler için önemli olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Özellikle eğitime yönelik çalışmalarınızı izliyorum ve takip ediyorum. Hepsini başarılı buluyorum. Size teşekkür ederim” dedi.
CHP İlçe Başkanı Eryılmaz da buluşmada, özellikle ilçe binasında kadınların dayanışma içinde yaptıkları el emeği ürünleri satarak İzmir dışında parti örgütlerinin zayıf, belediyeleri olmayan yerlere gönderdiklerini, gelirleri de onlarla paylaştıklarını dile getirdi.