GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Nisan 2016 Perşembe 13:42

Kılıçdaroğlu: Aksünger dünyada en iyi bilen kişi!

Kimlik bilgilerinin sızdırılması tartışmasında Başbakan Davutoğlu’nun ‘CHP’ çıkışını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Tek dertleri var, CHP'yi nasıl suçlarız. Buyurun getirin delilleri. Bizim bilgi işlemin başında olan Erdal Aksünger bu işi dünyada en iyi bilen kişidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk’te katıldığı yayında gündemi değerlendirdi.

CHP Lideri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘CHP İzmir’i adres göstermesiyle bir kez daha gündeme taşınan kimlik bilgilerinin sızdırılması olayı tartışmasına da değindi.

Kılıçdaroğlu, “Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım. Teknik olarak kimden çıktığı belli olur. Kimlik bilgileri CHP'den sızsaydı, kadınların kızlık soyadı da olurdu Erdal Bey'e gidin sorun. İsmet Berkan defalarca yazdı, satılıyor diye. AKP il örgütünden yapıldığı bilgisi geldi ama netleşmedi” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca “Bilgiler sızdırıldı. Götürüldü satıldı, avukatlar parayla satıyordu. O dönem gözaltılar yapıldı. Hapse atıldılar. Ne oldu o dosya? Dava dosyasında CHP yazıyor mu? Hayır. Adalet Bakanı neden bakmıyor. Pazarlayan satan AK Parti hükümetinin kendisi. Bilgiler bizde olsa derim ki "Tamam biz bunları verdik". Bilgiler hükümetin güvencesinde. Operasyon yapıldı mı? Yapıldı. Tarihi var mı? Var. Kişiler yakalandı mı? Yakalandı. Yargılandı mı? Yargılandı. Hüküm giydi mi? Giydi. Peki bunlar neredeydi şimdiye kadar” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı değerlendirmesinde İzmir Eski Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’e de methiye dizdi.

Kılıçdaroğlu, “Tek dertleri var, CHP'yi suçlamak! Buyurun getirin delilleri. Bizim bilgi işlemin başında olan Erdal Aksünger bu işi dünyada en iyi bilen kişidir” dedi.