GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Mayıs 2023 Çarşamba 08:53

Kılıç’tan ‘siyaset’ yorumu: Herkes zenginleşirken biz evimizi bile sattık

Kendisinin milletvekilliği döneminde zenginleşmediğini belirten CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Siyaset çok ilginç bir kurum. Ben daha önce ön seçime girdim. Herkes zenginleşirken benim eşimle ortak aldığım evim vardı onu da sattık. Şimdi kirada oturuyoruz” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin son dönemlerdeki ana tartışma konusu olan ‘hayat pahalılığı’ ve ‘enflasyon’ iktidar ile muhalefet arasında gerilimlere neden olurken Sonsöz TV’ye konuk olan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç açıklamalarda bulundu.

İktidarın ekonomik sıkıntıları görmezden geldiğini belirten Kılıç, “İktidar bunu görmezden geliyor, hatta hafife alıyor. Bakanların çıkıp soğanla dalga geçmeleri çok ilginç. Kendileri sefa içinde yaşadığı için vatandaşların kuru soğana muhtaç olduğunu bilmiyorlar. Bu ülkede çocuklar yetersiz besleniyor ve bunlar bedensel gelişimlerine kötü etkisi olacak. Aileler emekli maaşları ile geçinemiyor.  Marketlere kendim gidiyorum çoğunlukla... Vatandaşların buna yetişebilmesi mümkün değil. Hele eviniz kira ise. Hiçbir sosyal aktivite yapamazsınız bu zamanda. Çocukları görüyoruz beslenme çantasında bir şey götüremiyorlar.  Kıyafetlerden falan bahsetmiyoruz bile. Geçmişte bizim dönemimizde olurdu büyük yeğenin kıyafetlerini küçükleri giyerdi şimdi bu başladı yine.  Yoksulluğu en dibine kadar yaşayanlar yine kadınlar oldu. Pazara gidip fileyi dolduramıyor, ancak geldiğinde onlarla yemek yapmak zorunda. Yine kaygılanan kadınlar oluyor. Ancak iktidar  bunları görmezden gelip beka meselesi ve dini duyguların sömürülmesi meselesine getirip görmezden geliyor” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ NASIL YAŞIYORSA BENDE ÖYLE YAŞIYORUM
Kendisinin vekillik döneminde zenginleşmediğini vurgulayan Kılıç, “Siyaset çok ilginç bir kurum. Ben daha önce ön seçime girdim. Herkes zenginleşirken benim eşimle ortak aldığım evim vardı onu da sattık. Şimdi kirada oturuyoruz. Siyasette zenginleşen değil de, gönlünü verenlerle siyaset yapmak lazım diyordu genel başkanımız. Benim de ön seçim sloganım buydu. Bu nedenle siyasi ahlak ve etik yasasını çıkaracağız. Vatandaş nasıl yaşıyorsa ben de öyle yaşıyorum. Elimdekini idareli kullanmaya çalışıyorum. Manav yerine pazar daha uygun diye pazara gidiyorum. Bizim gayemiz zenginleşmek değil, tüm insanların eşit yaşaması, çocukların yatağa aç girmemesi. Benim çocuğum nasıl yaşıyorsa diğer çocuklar da öyle yaşasın diye mücadele ettik” dedi.