GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ocak 2022 Cumartesi 08:04

Kentsel SİT alanına GDZ'den trafo başvurusu!

GDZ Elektrik, Konak’ta kentsel SİT statüsündeki parsele trafo dikmek için Konak Belediyesi’ne plan değişikliği talebinde bulundu.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının gündemi açıklandı. 1 Şubat Çarşamba toplanacak meclisin ilk olağan oturumunda ilçenin geleceğine dair pek çok konu ele alınacak.

Gündemde başkanlıktan gelen önergeler arasında bir madde dikkat çekti. Etüt Proje Müdürlüğü’nden gelen önergeye göre, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş, Konak Belediyesi’ne başvuruda bulunarak Mithatpaşa Mahallesi’ndeki kentsel sit statüsündeki parsele trafo dikmek için izin istedi. 

MİTHATPAŞA LİSESİNE AİT
Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’ne ait parsele trafo dikilmesi için 1/100 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planında değişikliği yapılması gerekiyor. Parselin bir kısmı lise tarafından otopark olarak kullanılıyor ve Karataş Demokrasi Meydanı’nın da sınırları içerisinde yer alıyor. Önerge meclis gündeminde kabul edilirse ilgili komisyona gönderilecek ve plan değişikliği komisyonda ele alınacak.

İlgili gündem maddesi şu şekilde:
GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından, yürürlükteki Mithatpaşa Kentsel Sit Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında Mesleki ve Teknik Öğretim Alanı olarak belirlenmiş olan Mithatpaşa Mahallesi, 703 ada, 53 parselde 5.00 m x 8.00 m ebadında 1 adet Trafo Alanı belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi hk.(Etüd Proje Md.)

KENTSEL SİT NEDİR?
Kentsel SİTler, mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle teker teker taşıdıkları kıymetten daha fazla kıymeti olan kültürel ve tabii çevre elemanlarının (yapılar, bahçeler, bitki örtüleri, yerleşim dokuları, duvarlar) birlikte bulundukları alanlardır. Kentsel sit alanın bulunduğu çevre içinde korunmasında, geliştirilmesinde etkinlik taşıyan ve kentle bütünleşmesine olanak sağlayacak kararlara konu alanlar ise etkileşim geçiş sahası olarak tanımlanır. Kentsel SİT alanında yapılacak  plan değişikliğinin kültür varlıklarını koruma kurulu tarafından da onaylanması gerekiyor.