GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Aralık 2020 Salı 14:07

Kemeraltı sinek avlıyor... 'Yıllarca aidat ödedik, bir hayrınız dokunsun!'

Dünyanın en büyük açıkhava çarşısı olarak bilinen İzmir’in Tarihi Kemeraltı Çarşısı, yıllardır ilk kez yeni yıl öncesi adeta sinek avlıyor. Çarşı’nın esnaf derneği başkanı Semih Girgin, “Bu insanlar yıllarca İzmir Ticaret Odası ile Esnaf Birliği’ne düzenli aidat ödediler. Bugün artık onlar destek bekliyor. Siftah yapmayan üyelerim bana gelip, (Bugüne kadar Ticaret Odası ile Esnaf Birliği bana ne verdi? Hiç olmazsa şimdi bir hayırları dokusun) sözleriyle yakınıyorlar. Haksız değiller” dedi.

EGEDESONSÖZ – Yeni yıla sayılı günler kala İzmir’in Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı, iğne atsan yere düşmez alışveriş görüntülerine hasret kaldı… Esnaf’ın son derece moralsiz olduğunu ifade eden Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Nereye başımızı vuracağımızı şaşırdık” dedi.

Ulaşım saatleri azaldığı için Kemeraltı’na gelen sayısının da azaldığına işaret eden Esnaf Başkanı Girgin, “Memurların yarısı çalışmıyor. Müşteri olmayınca çarşı esnafı yeni mal getiremiyor. Saat 19.00’dan sonra kimsecikler kalmıyor. Böylesine görkemli çarşının esnafına acil destek gerekli” dedi.

BEN DE İŞ YERİMİ GEÇİCİ KAPATMAK ZORUNDA KALDIM
İzmir Ticaret Odası ile İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin yönetimine seslenen Başkan Girgin, “Kemeraltı Esnafı’nın bırakın kirayı, elektrik, su faturalarını ödeyecek hali kalmadı. Bu insanlar yıllarca İzmir Ticaret Odası ile Esnaf Birliği’ne düzenli aidat ödediler. Bugün artık onlar destek bekliyor. Siftah yapmayan üyelerim bana gelip, (Bugüne kadar Ticaret Odası ile Esnaf Birliği bana ne verdi? Hiç olmazsa şimdi bir hayırları dokusun) sözleriyle yakınıyorlar. Haksız değiller. Ben de iş yerimi geçici kapatmak zorunda kaldım” dedi.

Kemeraltı’nda mülkü olan İzmirliler’e de seslenen Başkan Semih Girgin, “Bu saatten sonra dükkanını kapatan esnaf ne yapar? Nereye gider? Aramızda, babasından, hatta dedesinden beri o dükkandan ekmek yiyen üyelerimiz var. Hiç olmazsa dükkan sahipleri belli bir süre için kirayı dondursunlar. Biz Kemeraltı esnafı olarak ne borcumuzu unuturuz ne de elimizden tutup, iyilik yapanı” diyerek sözlerini noktaladı.