GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Nisan 2018 Perşembe 12:59

Kemeraltı esnafına müjde!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar için, “Aziz Başkan taleplerimizle ilgili verdiği sözde durdu. Söylediği gibi gibi vakumlu sistem çalışmalarına başladı. Kemeraltı artık sular altında kalmayacak” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz Kasım ayında ilk adımını attığı ve 20 Aralık’ta ihaleye çıktığı Kemeraltı’nın düzenleme projesinde çalışmaların ikinci etabı başladı.

Kentin en eski ve en önemli ticaret merkezi Kemeraltı'nı yeniden ayağa kaldıracak startını veren Büyükşehir Belediyesi tarihi çarşıda komple alt yapı, zemin yenileme ve üst örtü inşaatına başlamadan önce atık su altyapısını ele alıyor.

Özellikle yoğun yağmur yağışlarında çarşıyı su basmaması için özellikle titiz çalışan belediyenin hazırlıkları hakkında konuşan Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.

KEMERALTI ARTIK SULAR ALTINDA KALMAYACAK
Kaya ayrıca, “Aziz Başkan taleplerimizle ilgili verdiği sözde durdu. ‘Kemeraltı’nda önce kanalizasyonu yapmam lazım, sonra üst yapıyı dolduracağım, yürüyüş yolu düzenleyeceğim ‘ demişti. Bu çalışmalar başladı. Söz verdiği gibi vakumlu sistem çalışmalarına başladı. Şahsım ve Kemeraltı esnafı adına kendisine teşekkür ediyorum. Kemeraltı artık sular altında kalmayacak” diye konuştu.