GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Mayıs 2020 Cuma 11:48

Kemeraltı Esnaf Başkanı Girgin’den 11 Mayıs çıkışı: AVM’ler açılıyorsa biz de buradayız!

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Girgin, 11 Mayıs için hem esnafa hem de İzmirlilere çağrıda bulundu. Girgin, “İlk günden beri Türkiye evinde kal dendiğinde 45 gün esnaf ülkesine şehrine sokağına ve en önemlisi insanına değer vererek evine çekildi. Ve nefes almasına yetecek bir destek olmadan. Sorumluluğunu yerine getirdi. Kapatma kararı olmadan kendi isteğiyle. AVM’ler açılıyorsa biz de buradayız. Zaten hep buradaydık yüzyıllardır” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Girgin, pandemiyle mücadelede ikinci döneme girilmesiyle birlikte berber, kuaför ve AVM’lerin açılacağı gün olan 11 Mayıs’ta tüm vatandaşları çarşıya davet etti. Başkan Girgin, esnaflara da sosyal medyalarından bu yönde çağrı yapmaları konusunda uyarıda bulundu. Girgin ayrıca bu hamleye bazı eleştiriler geldiğini söylerken ilave bir açıklamayla cevaplar verdi.

Girgin ilk olarak, “İzmirlilerden ve Kemeraltı sevdalılarından bir isteğimiz var. 11 Mayıs Pazartesi itibariyle Kemeraltı sizleri bekliyor. Esnafımıza sahip çıkacağınıza eminiz. Lütfen sayfalarınızda Kemeraltı için duyuru yapar mısınız? 11 Mayıs itibariyle Kemeraltı sizleri bekliyor. Esnafına sahip çık” paylaşımında bulunmuştu.

Girgin son olarak da detaylı bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:  

"11 Mayıs Pazartesi günü sizleri Kemeraltina bekliyoruz derken, bazı yorumlarda eleştiriye maruz kaldığımızı okudum. Her türlü eleştiriye de açığız. Şöyle bir açıklama gereği duyuyorum.

İlk genelge yayınlandığı zaman yasak olan işyerlerimiz hala kapalıdır. (Lokanta ,cafe, gıda mekanları ay sonunda açılacaktı. (İnşallah)) Onlar izin çıkmadan açılmayacak. Sadece 11 Mayıs’ta berberler kuaförler hijyen koşullarda açılacaktı?. Eleştiri yapan bayanlar ilk önce sizlerin koşacağına eminiz.Diger Tüm iş kolları esnafın kendi kararıyla zaten açıktır.

İlk günden beri Türkiye evinde kal dendiğinde 45 gün esnaf ülkesine şehrine sokağına ve en önemlisi insanına değer vererek evine çekildi. Ve nefes almasına yetecek bir destek olmadan. Sorumluluğunu yerine getirdi. Kapatma kararı olmadan kendi isteğiyle.

AVM’ler açılıyorsa biz de buradayız. Zaten hep buradaydık yüzyıllardır. Kimse iş yerini açma mecburiyetinde değil. Ama bizler de Kemeraltı’na gezmeye gelin demiyoruz, ihtiyaçlarınızı Kemeraltı’nda görebilir esnafınıza sahip çıkabilirsiniz diyoruz. Esnafın ödemesi gereken ödemeler öteleme ile çığ gibi bekliyor. Önce sağlık önce korunma. İhtiyaçlarınız için Kemeraltı"