GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Haziran 2021 Cumartesi 15:55

Kemeraltı canlanıyor

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, yeni normalleşmenin başladığı tarihten itibaren çarşıda gözle görülür bir hareketlilik başladığını, alışverişlerin yeterli olmasa da canlandığını belirtti, "Esnafımız çok mutlu, ziyaretçilerimiz de öyle. Yüzümüzün güldüğünü görüyorum. Bugün günlerden cumartesi; normalleşmenin ilk hafta sonu izni. Bugün Kemeraltı'nda esnafımızla vatandaşımızın büyük buluşması olacağını düşünüyorum" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 1 Haziran'da başlayan normalleşmeyle birlikte Kemeraltı'nda belirgin bir hareketlilik başladı. Esnaf lokantaları, kafeler başta olmak üzere tüm esnafın dükkanlarında yoğunluk yaşandı. "Bu günleri çok özlemişiz" diyen İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, "Kafeler, esnaf lokantaları, fincanda kahve satan yerler doldu taştı. İnsanlarımız Kemeraltı'nı özlemiş. Biz de İzmirli müşterilerimize hasrettik. İnsanlar, karşılıklı aynı masada oturup yemek yerken çok keyifli olduklarını belli ediyorlar. Esnafımız, müşterisini çok büyük coşkuyla karşılıyor. Canlanma giderek artar, işlerimiz iyileşir de eski günlerimize döneriz" temennisinde bulundu.

HERKES SORUMLU DAVRANSIN, YETER
Yeni normalleşmeyle birlikte esnafın moralinin yerine geldiğine vurgu yapan Başkan Semih Girgin, "Kafeler, lokantalar, çerezciler, turşucular, çok güzel iş yaptı. Ancak düğün sezonunun açılmasına izin verildiği halde bu sektörde faaliyet gösteren dükkanlarımızda pek hareketlilik yok. Aşılamanın hızlandırılması, bizim umutlarımızın yeşermesini sağladı. Yaralarımızı sarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz ancak aşılama bu hızla devam ederse, tekrar kapanma riski yaşamayız. Şu yazı iyi geçirmek için aşılamanın yaygınlaşmasını istiyoruz. Tekrar kapanmamak için esnafımız da, vatandaşımız da, kamuda görev yapan kim varsa, hepsi sorumlu davranmalı. Bir daha kapanırsak, kesinlikle altından kalkamayız" diye konuştu.

BUGÜN KEMERALTI'NDA TARİHİ BİR GÜN YAŞANACAK
Bugün, normalleşme sonrası ilk hafta sonu tatili bir cumartesi olacağını belirten Başkan Semih Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Kemeraltı'nda esnafımızla vatandaşlarımızın büyük buluşmasına tanıklık edeceğiz. Cumartesi günü çarşıda olağanüstü bir hareketlilik bekliyoruz. Keşke pazar günü de açık olsaydı. Pazar günleri eskiden, hafta içindeki işlerin iki katını yapardık. Çünkü herkes ailecek Kemeraltı'na gelir, alışverişini yapardı. Çünkü hafta içinde çalıştıkları için Kemeraltı'na vakit ayıramazlardı. Denize, pikniğe gidemeyenlerin bugün Kemeraltı'nda buluşacağını söyleyebilirim."