GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Aralık 2021 Pazar 09:18

Kemeraltı Başkanı Girgin: Ürünün bedelini ödeyin, AVM’nin kirasını değil!

Yılbaşı öncesi Tarihi Çarşı’da alışveriş yapmayan bir kalabalık olduğuna vurgu yapan İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmirlileri Kemeraltı’ndan alışveriş yapmaya davet etti, “Sadece aldığınız ürünün fiyatını ödeyin, AVM’ye gidip dükkanın kirasını da ödemeyin” çağrısında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Kemeraltı esnafının hayalleri, yılbaşı öncesi de gerçekleşmedi. Pandemi şartlarının kısmen de olsa hafiflediği bir dönemde yılbaşı alışverişi için İzmirlileri bekleyen esnaf, yine sinek avlıyor. Tarihi çarşıda alışveriş yapmayan bir kalabalık görüldüğünü belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Esnafı Derneği Başkanı Semih Girgin, “Kemeraltı’nda aradığınız her şeyi çok ucuza bulursunuz. Kemeraltı’ndan alışveriş yaparsanız, sadece ürünün bedelini ödersini. AVM’ye giderseniz, hem ürünün katlanmış fiyatını, hem de o dükkanın kirasını ödersiniz. Kemeraltı’ndan alışveriş yaparsanız, pişman olmazsınız” sözleriyle İzmirlileri çarşıya davet etti.

100 LİRAYA ALDIĞIMIZ MALI EN FAZLA 150 LİRAYA SATARIZ
AVM’lerde müşteri memnuniyetini sağlayan otopark, ısıtma, soğutma gibi hizmetlerin Kemeraltı’nda, otopark, aydınlatma, yağmur kanalları gibi hizmetlerin tamamlanmasıyla sağlanmış olacağını, sonrasında Kemeraltı’nın çok daha iyi noktaya geleceğini belirten Başkan Semih Girgin, “Kemeraltı esnafı, 100 liraya aldığı malı, en fazla 150 liraya satar. AVM’lerde böyle bir şey olmaz. Kar marjını koyacak, yanında çalıştırdığı insanların maaşlarını, ısıtma ve soğutma giderlerini, en önemlisi de binlerce dolarlık kiralarını müşterinin faturasına yansıtıyorlar. AVM’ler, artık hayatımızın gerçeği; AVM’ye eskisi gibi karşı değiliz. Ancak burnumuzun dibine de AVM açmasınlar artık” ifadelerini kullandı.

YILBAŞI GELİYOR DİYE SEVİNECEĞİMİZ BİR ORTAM MAALESEF YOK
Pandeminin en ağır geçtiği dönemde Kemeraltı esnafının üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını, devlete vergisini, kirasını ödediğini hatırlatan Başkan Semih Girgin, İzmirlilere şöyle seslendi:

“Kemeraltı Çarşısı’nın açık havada olması, en büyük avantajımız. Pandemi şartlarında kapalı alanlarda bulunmanın sıkıntıları var. Dolayısıyla Kemeraltı’nda açık havada hem alışverişinizi yaparsanız, hem de pandemiden etkilenmezsiniz. İzmirlilere, geçmişte olduğu gibi yine gelin, Kemeraltı’ndan alışveriş yapın diyoruz. AVM’nin kirasını ödeyerek cebinizi yakmayın diyoruz. Burada ürün çeşitliliği çok fazladır. Pazarlıkla istediğiniz ürünü, bütçesine uygun fiyata alma şansınız var. İzmirliler, kendi koşullarında, çeşitli sorunlar yaşasalar da bizi yalnız bırakmıyorlar. Nankörlük etmeyelim. Fakat Kemeraltı esnafını kalkındırmak, ev ekonomisini doğru yönetmek adına herkesin Kemeraltı’ndan alışveriş yapmasını istiyoruz. Yılbaşı öncesi çarşı çok sakin. Yılbaşı geliyor diye bizleri sevindirecek bir tablo yok ortada. Neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz 2022 yılına giriyoruz, mutlu değiliz. Belki 2021’in son günlerinde çarşımız canlanır, moral buluruz.”