GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2020 Pazartesi 18:58

Kemalpaşa’da üniversite heyecanı

Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ulucak’ta eski belediye binasında faaliyet gösterecek İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne bağlı hazırlık ve Meslek Yüksekokulu için hazırlıkların başladığını, önümüzdeki eğitim öğretim yılında 400 ile 600 arasında öğrenci kabul edileceğini açıkladı.

EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Karakayalı, Kemalpaşa’nın uzun yıllardır istediği üniversitenin, önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılacağını müjdeledi. Ulucak’taki  eski belediye binasında İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulu olarak sınıfların ve idari bölümlerin hazırlanması çalışmasına belediye olarak başladıklarını anlatan Karakayalı, “Çok mutluyuz. 2009 yılından beni bu konuda uğraş veriyoruz. Sonunda muradımıza erdik” dedi.

BU, HEPİMİZİN ESERİ

Kemalpaşa’ya üniversite getirmenin, şahsının değil, tüm Kemalpaşa’nın ve meclis üyelerinin tamamının başarısı olduğunun altını çizen Başkan Karakayalı, şu açıklamalarda bulundu:

“Ulucak’taki eski belediye binamız, okulumuz için yeterli olacak diye düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda Torbalı yolundaki kültür merkezine taşınması söz konusu olabilir. Okulumuz, üniversite kılavuzuna şimdiden girdi. 400 ile 600 arasında öğrenci kabul edilecek. Belediye ve hayırseverlerin katkılarıyla üniversitemizi en güzel şekilde hazırlayacağız. Nüfusu Kemalpaşa’dan küçük yerlerde bile üniversite varken, bizde olmaması, gururumuza dokunuyordu. Üniversite geldiğinde Kemalpaşanın sosyal hayatı çok farklı olacak.”

Başkan Rıdvan Karakayalı, Ulucak’ta kanalizasyon, temiz su, yağmur suyu ve doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini, burada yaşayan vatandaşların biraz sabırlı olmalarını istedi. 2020 yılının sonunda altyapının tamamlanmış olacağını anlatan Karakayalı, “Büyükşehir belediyemiz, ana caddemiz yeniden düzenledi. 1.20 çapında borular yerleştirildi. Büyük kanal projesi tamamlandığında, yani yıl sonunda, atık suyun tamamı arıtmaya ulaştırılacak” diye konuştu. Bu arada Belediye Başkan Yardımcılığı’na Ramazan Coşkun’un getirildiği duyuruldu.