GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mart 2016 Pazar 13:47

Kemalpaşa'da müdürden memura sosyal medya dayağı

Kemalpaşa Belediyesi’nde memurlarından Ercan Okumuş belediye binasında dayak yediği gerekçesiyle Kem-Bel Müdürü Mustafa Alper Güldalı ve belediye personeli İrfan Çelenkoğlu’ndan şikayetçi oldu. Okumuş, darp raporu alırken sosyal medyada paylaşımları yüzünden yeni yönetimle ters düştüğü öğrenildi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ- Kemalpaşa Belediyesi’nde kapanan Ulucak Beldesi’nden geçen memur Ercan Okumuş sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki paylaşımları nedeniyle yönetim ile karşı karşıya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “90 yıllık enkazı kaldırdık” açıklamasından sonra sosyal medyadaki bazı tepkileri ve olumsuz değerlendirmeleri Okumuş da takipçileri ile paylaştı. Okumuş’un ayrıca Erdoğan'ı ağır eleştiren ve politikalarına tepki gösteren paylaşımları belediyede başına oldu.

İddiaya göre önce Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Okumuş’u yanına çağırarak sosyal medyadaki paylaşımlarını sordu. Okumuş’tan bu tür paylaşımlar yapmamasını isteyen Uğurlu, iki yılda önemli çalışmalar yaptıklarını, bunun bazı kişiler tarafından sabote edilmeye çalışıldığını söyledi. Okumuş’a da bir daha yapması halinde gerekenin yapılacağını söyledi. Yine, Okumuş’un Armutlu Mahallesi’ne doğalgaz getirileceği yönündeki haberlerin altına yazdığı, “belediyenin doğalgaz birimi yok. Yıllardır belediyedeyim benim mi bilmiyorum” ifadeleri Uğurlu ve Okumuş arasındaki gerilimi daha da arttırdı. Tartışma sonrası Uğurlu’nun odada “bıyık bırakmakla adam olunmuyor, çık dışarı” dediği öğrenildi.

Belediye yönetimi tarafından yakın takibe alınan Okumuş’un paylaşımları ve değerlendirmeleri sürerken konuya Kemalpaşa Belediyesi şirketi Kem-Bel A.Ş Müdürü Mustafa Alper Güldalı el attı. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi de olan Güldalı, yanına belediyenin şirketinde çalışan Uğurlu’nun arkadaşı olduğu öğrenilen İrfan Çelenkoğlu’nu aldı. Yine iddiaya göre, belediyede güvenlik kameralarının bulunmadığı kör noktada yer alan bir odada tadilat yapılacağı gerekçesiyle olay yerine çağrıldı. Okumuş’un odaya girmesinden sonra Güldalı ve Çelenkoğlu, tekme tokat saldırdı. Yediği yumrukların etkisiyle kendisini dışarı atan Okumuş, Çevre Müdürlüğü’nün birimine sığındı ve araya girenlerin müdahalesi ile olay yatıştırıldı.

112’Yİ ARADI
Olay sonrası eve giden Okumuş, yüzünde ve başındaki ağrıların artması sonrasında 112 Acil’i aradı. Ambulans’taki görevlilere Kemalpaşa Devlet Hastanesi’ne değil Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gitmek istediğini söyledi. Görevliler ise Ege için sevk işlemi yapılması gerektiğini, yasal olarak en yakın hastaneye götürmek zorunda olduklarını belirtti. Mide bulantısı ve kusma şikayeti olduğunu da belirten Okumuş, Kemalpaşa’daki hastane teklifini ret ederek kendi imkanları ile Bornova’daki Ege Üniversitesi’nin Acil Servisi’ne gitti. Burada, işlemleri yapılan Okumuş, bir gece boyunca müşahede altında tutuldu.



ŞİKAYETÇİ OLDU
Olayın ardından Okumuş, hem Kem-Bel Müdürü Güldalı’ndan hem de Çelenkoğlu’ndan şikayetçi oldu. Öte yandan, Okumuş hakkında da belediye personellerinin bir bölümünün de Cumhurbaşkanını rencide etmek, ailesi hakkında konuşmak ve devlet büyüklerine hakaret iddiasıyla şikayette bulundukları öğrenildi.  Okumuş, “Olay şu anda yargıya intikal etti. Devlet memuru olduğum için bir açıklama yapmam doğru değil” ifadelerini kullandı.

UĞURLU'DAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklama yapan belediye başkanı Arif Uğurlu olayı doğru bulmadığını söyledi. Uğurlu, ''Memur arkadaşımız 1 buçuk yılı aşkın süredir sayın cumhurbaşkanımıza hakaret eden eleştirilerde bulunuyordu. Kendisini uyarmıştık, yine devam etti. Ben konu hakkında inceleme başlatılmasının talimatını verdim. Konu hukuki sürecinde devam ediyor. Ayrıca yaşanan olay da uygun olmamıştır'' dedi.