GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Mart 2016 Salı 11:31

Kemalpaşa’da köylünün malı köyün meydanına çıkıyor!

Akalan’daki satışının köylünün lehine sonuçlanması için elinden geleni yapacağını söyleyen Belediye Başkanı Uğurlu yeni ihalenin köy meydanında yapılacağını açıkladı.

EGEDESONSÖZ – Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu Kanal 35’te yayınlanan Farklı Açı programında Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar ve Gazeteci Çağdaş Yılmazer’e köy malları satışı kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’de belediyelerin köy malları krizi AK Parti ile CHP arasında uzun süre krize neden olmuş, Taş ocağı direnişiyle gündeme gelen Kemalpaşa'nın Akalan Mahallesi'nde alınan satış kararı da uzun süre gündeme oturmuştu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu yöre halkıyla yaptığı toplantıda, “Akalan köylüsünün haricinde ihaleyi kim alırsa alsın, bu arsaları onlara vermemek için gerekirse ihaleyi iptal edeceğiz…” sözleriyle güvence vermiş, Ocak ayında yapılan ilk ihalede katılım olmayınca iptal edilmişti.

YENİ ADRES KÖY MEYDANI
Süreçte gelinen nokta hakkında detaylı açıklama yapan Başkan Uğurlu yeni ihalenin köy meydanında yapılacağını duyurdu. Uğurlu, “Bir belediye borç ödemek için köylünün malını satıyorsa ben bu işte yokum. Biz borç ödemek için mal satmıyoruz. Biz köylüyü mal sahibi yapıyoruz. Bana Akalan Köyü’nden 20’nin üzerinde dilekçe geldi. Köylüler ‘Başkanım bu malları bize sat, biz de mal sahibi olalım’ dedi. Bu noktada da ben köylüye ‘Bunun ödeme şeklini dahi size göre konuşalım’ dedim. Köylüler ‘Başkanım bunu 2-3 yıla yayalım’ dediler. Yasa bana ne veriyorsa ben elimden geleni yapacağım. Belki yasal olarak suçtur ama Akalan Köyü haricinde birisi gelip girer alırsa ben hukuki gerekçesini bulur bunu iptal ederim. 3 yıl talebi olunca baktık ki ihaleye çıkarken 3 yıl yazmamışız peşin yazmışız… Köylülerimiz o zaman dediler ki ‘Başkanım biz çekilelim, ikincisine 3 yıl çıkın’… Ben de ‘tamam’ dedim. Umarım bugün yarın köylünün talebi üzerine bu yerleri satılığa çıkarıyoruz ben de onlara ihaleyi Akalan köy meydanında yapacağımı söyledim. Herkes kendi arsasına talip olmuş. Ve son derece mutlular. O köylerimizi mülk sahibi yapınca bende rahatlayacağım” diye konuştu.

Başkan Uğurlu mevcut durumun ilçenin başkan köylerinde de olup olmadığı sorusuna ise, “Başka köylerden talep gelemediği için biz de köy malı satma ihtiyacında bulunmadık. Talep geldiği noktada biz bunu değerlendiriyoruz. Ben köylümün siyasi malzeme olmasına müsaade etmem. Ben görev sürem bitinceye kadar köylüme sahip çıkacağım” yanıtını verdi.