GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Temmuz 2024 Salı 10:35

Kemalpaşa'da karar zamanı: Yıldırım mı, Ecevit mi?

Kemalpaşa’daki Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin Kıbrıs'ın Kurtuluşunun 50. yılı olması sebebi ile dönemin Başbakanı Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi ile ilgili tartışmalı önerge komisyondan geçti. Karar için gözler 1 Ağustos’ta toplanacak mecliste…

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Kemalpaşa Belediyesi’nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’nun vermiş olduğu önerge tartışmalara neden olmuştu. Çiniliköy Mahallesi’nde bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun 50. yılı olması sebebiyle değiştirilerek, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in isminin verilmesi istenmesine AK Parti kanadından sert eleştiriler gelmişti.

Hukuk komisyonuna gönderilen önerge ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Komisyon oy çokluğu ile önergeyi kabul etti. Komisyondaki AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri önergeye karşı ret oyu verdi. Komisyon raporu ile ilgili son kararı 1 Ağustos 2024 tarihinde toplanacak Kemalpaşa Belediye Meclisi verecek.

Gündem maddesi şu şekilde:

3- (Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri Selçuk KARAKÜLÇE, Mehmet KARADAĞ, Mehmet AKHÖYÜK, Çetin KAYALI, Baran GÜLTEKİN, Musa EROĞLU, Ercan GENÇ, Hüseyin KALIPÇI, Mehtap ÇINAR, Mükremin ZÜLKADİROĞLU, Nejat ÖZDEN ve Musa ÇELİK'e ait önerge) Belediye Meclisinin Temmuz Ay'ı Meclis toplantısında görüşülerek Hukuk Komisyonuna havale edilen, ilgili komisyonca ov cokluğu ile uygun bulunan; İlçemizde bulunan Binali YILDIRIM Parkının (Gölet) isminin Kıbrıs'ın Kurtuluşunun 50. yılı olması sebebi ile dönemin Başbakanı Bülent ECEVİT olması şeklinde değiştirilmesi ile ilgili önergenin meclisçe karara bağlanması.