GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mayıs 2017 Perşembe 17:58

Kemalpaşa’da ÇED toplantısı: Yetkililer içerde vatandaş...

Ansızca Kanyonu’na yakın bir bölgede maden ocağı yapılması için düzenlenen ÇED toplantısına bölge halkı tepki gösterdi. Vatandaşlar kahvenin dışına çıkarken bakanlık yetkilileri de halktan katılım olmadığı için toplantının yapılamadığı yönünde tutanak tuttu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde dağcılık ve yürüyüş meraklılarının uğrak yeri olan ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Ansızca Kanyonu’na yakın bir bölgede maden ocağı yapılması için düzenlenen ÇED toplantısı yapıldı.

Yıllık 3 milyon 150 bin ton kalker üretimi yapılması hedeflenen proje için gerçekleşen halkı bilgilendirme toplantısına çevreci avukat Şehrazat Mercan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, avukat Cem Altıparmak ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda bakanlıktan gelen görevliler, şirket temsilcileri ve ÇED firması elemanları kahvenin içinde vatandaşlar ise dışarda oturdu. Vatandaşların taş ocağına tepkilerini dile getirdikleri için dışarı çıktığı öğrenildi. Daha sonra yetkililerin halkı bilgilendirme toplantısına halktan katılım olmadığı için toplantının yapılamadığı yönünde tutanak tuttuklarını söyledikleri öğrenildi. Yetkililerin ayrılmasıyla avukatlar ve vatandaşların bilgilendirme toplantısını kendi kendilerine yaptıkları öğrenildi.

Muhtarlar, köylüler ve ziraatçılardan oluşan 8 kişilik bir komitenin kurulduğu ve çalışmalara başlandığı belirtildi.