GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2024 Çarşamba 09:54

Kemalpaşa Belediyesi'nde olay!

Kemalpaşa Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler belediye hizmet binası içerisine girmek isteyince arbede yaşandı.

EGEDESONSÖZ -  31 Mart Yerel seçimlerinin ardından işçi atan belediyelere İzmir’in Kemalpaşa Belediyesi de katılmıştı. Belediye yönetimi ekonomik sorunları gerekçe göstererek belediye şirketi KEM-BEL’de çalışan 630 işçiden 127’sinin işine son vermişti.

DİSK Genel İş İzmir 7 Nolu Şube üyesi işçilerin belediye binası önünde başlatmış olduğu eylemler 13’üncü gününde de sürüyor.

Seslerini belediye yönetimine duyurmaya çalışan işçiler belediye binası içinde eylem yapmak istedi ancak işçilerin binaya girişi sırasında kısa süreli arbede yaşandı.

Nöbet tutan çevik kuvvet ekibi işçilerin içeri girmek istemesine engel olmaya çalıştı ancak işçiler yine de içeri girdi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bina içerisinde ‘İşçiler burada, Mehmet Başkan nerede’, ‘Babalar sözünü böyle mi tutar’ ‘Bize ekmek yoksa size huzur yok’ ve ‘Direne direne kazanacağız’ sloganlarını atan işçiler ardından binadan ayrıldı.

'İŞE GERİ DÖNENE KADAR BURADAYIZ'
Eylem sonrası açıklama yapan Genel İş İzmir 7 Nolu Şube Yöneticisi Uğur Nazlıoğlu “Perşembeden beri görüşmeler sürüyor. Direnişteki arkadaşlarımızın işe geri dönüşüne dair bir masa kuruldu ancak hala birçok arkadaşımızı sanki problemliymiş gibi iş almama konusunda ısrarcı davranıyorlar. Yetmezmiş gibi belediyede yıllardan beri hizmet veren öğretmenler için ‘işe girmeyecek’ diyorlar. Biz direniş alanında arkadaşlarımız işe geri dönene kadar mücadele edeceğiz. Kazanıncaya kadar buradayız” dedi.