GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mayıs 2017 Salı 10:27

Kazada ölen Başsavcı için skandal paylaşım yapan avukata ne karar çıktı?

İzmir Barosu’na kayıtlı avukat olan, Denizli Başsavcısı'nın kaza sonucu ölümü ile ilgili yaptığı paylaşım büyük tepki çekmiş ve gözaltına alınmıştı. 4 gündür gözaltında bulunan A.R.Y.'nin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı ve Şakran Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Avukat A.R.Y.,Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in geçirdiği kazada yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medya hesabından, ’Bugün bir kez daha anladım ki ilahi adalette zaman aşımı yok. Masum insanları üç beş çapulcunun iftirası ile tutukla, yuvaları dağıt, gerçek FETÖ’cüleri akla, ondan sonra kahraman olarak boy göster, Hesap günü çok yakın. Bize şah damarımızdan yakın olan Rabbime şükürler olsun’ paylaşımında bulunması büyük tepkiye yol açmıştı.

Tepkilerin artması üzerine açıklama yapan A.R.Y.,paylaşımının yanlış anlaşıldığını belirterek, "Özel sayfamda yaptığım paylaşımımda isim yoktu. Başsavcı Alper’i kastetmedim, bir yakınımı kastettim. Amaç dışına çıktı, yanlış anlaşıldı. Ben de Başsavcı Bey’in ölümüne bir insan ve hukukçu olarak üzüldüm. Paylaşım yanlış anlaşıldığı için kaldırdım" dedi.

GÖZALTINA ALINDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat olduğu öğrenilen Ayşe Rabia Y'nin facebook üzerinden dün geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Alper hakkında yapmış olduğu paylaşım üzerine soruşturma başlattı. 

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) propagandasını yaptığı ve örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen avukat Ayşe Rabia Y, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. 

TUTUKLANDI
4 gün sorgulamanın ardından A.R.Y İzmir Adliyesi'ne getirildi ve 1 saat süren Savcılık sorgusunun ardından tutuklanarak Şakran Cezaevi'ne gönderildi. araştırmasında, Ayşe Rabia Y.'nin, 15 Temmuz'dan hemen önce boşandığı eşinin KHK ile üniversiteden atıldığı, çocuklarının FETÖ'yle bağlantılı okullarda okuduğu, yine Bank Asya'da da hesap hareketlerinin bulunduğu belirlendi.

Ayrıca avukat Ayşe Rabia Y.'nin, halen tutuklu bulunan FETÖ sanığının, sağlık gerekçeleriyle salıverilmesi için Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'e ulaştığı, ancak talebinin kabul edilmediği de ortaya çıktı.