GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Aralık 2022 Çarşamba 09:11

Kayyum'un satışına muhtardan itiraz: Köylünün malı!

Urla Belediye Başkanvekili ve Kayyum kaymakam Murtaza Dayanç’ın ilçenin Yağcılar Mahallesi’ndeki bin 396 metrekare büyüklüğündeki 4 parseli satışa çıkarmasına muhtardan itirazdan geldi. Belediye’ye dilekçe yazan Muhtar Balkan söz konusu parseller için vatandaşların ödeme yaptığı ancak tapudaki gecikmedelerken dolayı devir işlemlerinin yapılamadığını kaydetti.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Urla’daki kayyum yönetimi bazı taşınmazlar için satış kararı almış ve ilçenin Yağcılar Mahallesi’nde yer alan 127 ada 1, 2, 3 ve 4 parselleri vitrine çıkarmıştı.

Toplam büyüklüğü bin 396 metrekare parsellerin satışından en az 12 milyon 964 bin 700 TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek ihaleler 10 Ocak 2023 tarihinde Urla Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak.

Kayyum satış kararına Yağcılar Mahallesi Muhtarlığı’ndan itiraz geldi. Muhtar Çetin Balkan tarafından Belediye Başkanlığı’na yazılan dilekçede satışa çıkarılan parsellerin bulunduğu 127 adanın ev sahibi olmayan köylülere verilmek üzere İzmir İl Özel İdaresi tarafından parselasyon planlarının yaptırıldığı ve parsellerin verilecek köylülerden ödemeler alındığı ifade edildi. Tapuya konulan SİT şerhi nedeniyle devir işlemlerinin yapılamadığını kaydeden Muhtar Çetin Balkan parsellerin satış işlemlerinin durdurulmasını talep etti.



Söz konusu dilekçe şu şekilde:

URLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA

Yağcılar mahallemiz sınırlarında bulunan mahalle muhtarlığı tarafından ev sahibi olmayan köylülere verilmek üzere İzmir İl Özel İdaresine parselasyon planı yaptırılan 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ve 129 adalarda bulunan parseller oluşturulmuştur. Parsel verilecek olan köylüler belirlenmiş hatta bu kişilerden o tarihte ödemeler alınmıştır. Ancak tapuya konulan sit şerhi nedeniyle bu işlem yarıda kalmıştır. 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6360 sayılı yasa ile köyler mahalleye dönüştüğünden köy tüzel kişiliğine ait tüm taşınmazlar Urla Belediyesi'ne devredilmiştir. Üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız ki 03.10.2022 tarih ve 275 sayılı meclis kararı ile köyümüze ait bu parsellerden bazılarının satışına karar verilmiştir.

Söz konusu köy malı olan parsel, mera, otlak gibi taşınmazların satılmaması bölgesel, yöresel ve demografik yapının korunması için gerekli ihtimamın gösterilmesi için, gereğinin yapılmasını şahsım ve köyüm adına saygılarımla arz ederim.