GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
2 Mart 2024 Cumartesi 09:06

Kayyum’dan Naksan’ı almışlardı... O şirket İzmir'e RES dikecek!

FETÖ iltisakı nedeniyle kayyum atanan Gaziantep merkezli Naksan Holding’i satın almasıyla dikkat çeken Abay Holding İzmir’de rüzgar enerjisi işine girdi. Bünyesindeki Aby Plastik Ambalaj ve Enerji Şirketi üzerinden 100 milyonluk yatırım yapacak Abay holding Bergama’da çalışmalara başlayacak.

EGEDESONSÖZ - 15 Temmuz darbe girişimini ardından kayyum atanan ve tüm haklarıyla birlikte TMSF’ye geçen Gaziantep merkezli Naksan Holding’i satın alan Abay Holding İzmir’e açıldı.

Türkiye’nin birçok yerinde çalışma yürüten Sivas merkezli Abay Grup Bergama’nın rüzgarından yararlanacak. İlk etapta 100 milyonluk yatırım ile rüzgar türbini kuracak olan şirket daha sonra mülkiyeti kendisinde ait olan yerlerdeki çalışmaları hızlandıracak.

Bergama’nın Seklik Mahallesi sınırlarında yapılacak yatırımı grubun diğer şirketi Aby Plastik Ambalaj ve Enerji Şirketi yürütecek. Plastik, boru başta olmak üzere birçok alanda yatırımları bulunan şirket geçtiğimiz yıllarda Naksan Holding’i satın almıştı. Grubun şirketi Kimpaş üzerinden yapılan alım ekonomi dünyasında da dikkat çekmişti. Şirket satış işlemini 1,4 milyar TL’ye gerçekleştirmişti.

Ticaret sicil kayıtlarına göre şirketin yönetiminde Lütfi Atakan Abay ile Kamil Berkan Abay yer alıyor. Bergama’daki çalışmaların kısa süre içinde başlaması ve hızlandırılması bekleniyor.