GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Temmuz 2019 Pazartesi 09:23

Kayseri’nin gündemi İzmir’in TC’si!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, “belediyede TC ibaresi neden yok” eleştirisine verdiği “İzmir’de varsa biz de koyarız” sözleri tartışmalara neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yıllardır TC ibaresi olduğunu belirten CHP’liler, “Dağlarında çiçekler açan İzmir’in tabelasında T.C ibaresi var” dedi.

EGEDESONSÖZ- Geçmişte kamu kurumlarında kaldırılan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ibaresinin yeni dönemde birçok yerde yeniden yerine konulmasının ardından başlayan süreç devam ediyor. Yerel seçimde göreve gelen CHP’li ve İYİ Partili belediye başkanlarının birçoğu daha önce kaldırılan TC ibarelerini yeniden tabelalara asmıştı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak’taki ana hizmet binası başta olmak üzere tüm birimlerinde yer alan ibare Kayseri’de tartışmalara neden oldu.

Olay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Halil Yağmur’un Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda TC ibaresini sormasıyla başladı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun öneriye, “Maliyet yüksek” cevabı verdiğini belirten Yağmur, tabelaların tüm ilçelerde asılmasını istedi. Melikgazi’de başlayan tartışma olağan değerlendirme toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a, da soruldu. Büyükkılıç, “O konuyu gündeme getiren meclis üyesi arkadaşın partisi tarafından yönetilen İzmir büyükşehir Belediyesi’nde de T.C. ibaresi yok. Varsa ben bütün belediyelere T.C. ibaresini yazılmasını ve maliyetini karşılayacağım” dedi.

Bunun üzerine, Kayseri CHP İlçe Başkanı Ümit Özer ve belediye meclis üyeleri İzmir ile bağlantıya geçerek yetkililerden bilgi aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binalarında TC ibaresinin olduğu doğrulandı. CHP İl Başkanı Özer yaptığı açıklamada, “Sayın Başkana kim bilgi verdi bilmiyoruz ama bu bilgi yanlış. Çünkü İzmir’in dağlarında çiçekler açan İzmir’in tabelasında T.C ibaresi var. Zaten bizim konumuz İzmir değil, Kayseri belediyelerinin T.C ibaresine yaklaşımlarıdır. Bu fotoğrafların ardından T.C ibaresinin Kayseri’de de eklenmesini istiyoruz. Biz bu gündemi bu konuyla meşgul etme taraftarı değiliz. Kayseri Belediyeleri başta Büyükşehir başta olmak üzere T.C ibaresini eklerler. Ortada sorun filan almaz. Altını tekrar çiziyorum. Konunun bu kadar gündem olmasının sebebi Türkiye Cumhuriyeti ibaresine karşı gösterdikleri dirençtir” ifadelerini kullandı. Günlerdir Kayseri’de yerel yönetimlerin gündem maddesi olan TC ibaresine İzmir’deki belediyeler de dahil olmuş oldu.