GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Şubat 2024 Perşembe 16:30

Kayıp denizcilerin isimleri belli oldu!

Marmara Denizi’nde 3 metreyi bulan dalgalar nedeniyle Balıkesir’in ada ilçesi Marmara’dan hareket eden 69 metrelik kargo gemisi İmralı adası yakınlarında battı. Gemide bulunan 6 mürettebatı kurtarma çalışmaları sürüyor.

Balıkesir’ in ada olan ilçesi Marmara’dan ayrılan, kum yüklü olduğu belirtilen ve içinde 6 mürettebatı olan 69 metrelik gemi, İmralı adasının batı yakasında “batıyorum” sinyali verdi. Dalga boyunun 3 metreye ulaştığı Marmara Denizi’nde Bandırma’dan da gelen 3 gemiyle birlikte, batan gemideki 6 kişilik mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Mudanya ‘da kriz merkezi oluşturduklarını, çalışmalarını yakından takip etiklerini söyledi.

İSİMLERİ BELLİ OLDU
Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan, ‘BATUHAN A’ isimli gemiyi ve 6 mürettebatını arama çalışmaları sürerken, kayıp mürettebatın isimleri de belli oldu.

Mermer tozu yükünü Gemlik Limanı’na götürmek üzere, dün saat 20.30’da Marmara Adası Badalan Limanı’ndan kalkış yaptığı öğrenilen gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51), gemici olarak kayıtlarda yer alan aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı olarak görev yapan Doğuşcan Yaylak’ın (24) olduğu öğrenildi.

BATAN GEMİNİN SON GÖRÜNTÜSÜ
1250 ton mermer tozu yüklü kargo gemisinin limandan hareketi öncesinde son görüntülerine ortaya çıktı.