GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Temmuz 2022 Pazar 21:20

Kaya ve Kırkpınar'dan Soyer'e 'körfez' salvosu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir Körfezi'ndeki kirlilik hakkındaki sözlerine, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Yaşar Kırkpınar'dan tepki geldi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Yaşar Kırkpınar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe yönelik sözlerine tepki gösterdi.

“Geleceğin Türkiye'si İzmir” başlıklı toplantıda İzmirli basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Soyer, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi hakkında konuşarak, "Takdir edersiniz ki, katlanarak büyüyen ve yıllarca ihmal edilmiş bir meseleyi birkaç yılda çözecek sihirli bir değnek hiç kimsenin elinde yok. Tüm imkanları zorlamamıza karşın maalesef yaptığımız müdahaleler için zamana ihtiyacımız var" ifadelerini kullanmıştı.

KAYA: CHP GİDECEK, KOKU BİTECEK!
Bugün sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla İzmir'in sorunlarına değinen AK Partili vekillerin hedefinde ise Başkan Soyer yer aldı. Soyer'in "Kimsenin elinde sihirli değnek yok" sözlerine "Var, tabi ki var" yanıt veren AK Partili Kaya, "Beceriksizliğiniz ile kokuttuğunuz şehrimiz İzmir'de, 25 yıldır aklıyla alay ettiğiniz hemşehrilerimizin hepsinin elinde çözüm var. Hem de ne sihir, ne de değnek! Hepsi hepsi bir pusula, bir mühür ve sandık. O kadar basit. CHP gidecek, İzmir'de koku bitecek" dedi.

KIRKPINAR: İZMİR'İN HİÇ BİR SORUNUNU ÇÖZEMEDİNİZ!
Soyer'e çözemeyeceği konuda neden söz verdiğini soran AK Partili Kırkpınar ise "3 yılda körfezde yüzeceğini söyleyen Sn. Soyer, şimdi de elinde sihirli değnek olmadığını söylemiş. Madem çözmeyeceksin neden söz verdin? 3 yılı dans ederek değil de iş yapmak için kafa yorarak geçirseydin ve bir bilene akıl danışsaydın şimdi sihirli değnek aramana gerek kalmazdı. Sn. Soyer İzmir’in sadece koku problemi yok. Alt yapı, trafik, kentleşme, su, yol gibi daha bir çok sorunu var. Siz sadece koku problemini değil İzmir’in hiç bir sorununu çözemediniz" açıklamasında bulundu.