GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2023 Çarşamba 13:42

Kaya’dan Soyer’e ‘İktisat Kongresi’ çıkışı ve üslup eleştirisi: HDP’ye selam çakıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine yöneltilen iki farklı yapılan İzmir İktisat Kongresi eleştirilerine, “Onlarınki anma, bizim ki geleceğin inşası” diyerek yanıt vermişti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Soyer’i eleştirerek “Devlet de bizim, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bizim. Bunun ötesi yoktur! Soyer, bu ayrıştırıcı dili ile sürekli HDP'ye selam çakmaktadır” dedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz akşam katıldığı bir televizyon programında, kentte yapılacak olan iki farklı İzmir İktisat Kongresi eleştirilerine karşın “İsim benzerliği diyebiliriz. Onlarınki anma. Onların 100'üncü yıl için anma diyebiliriz. Biz biraz daha kongrenin 100 yıl önceki ruhundan çıkarak geleceği inşa etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Soyer’in ifadelerinin ardından İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden Soyer’e sert eleştirilerde bulundu. Soyer’in kongreler arası ayrıştırma yaptığını ifade eden Kaya, Soyer’in üslubunu ‘HDP’ye selam çakıyor’ diye nitelendirdi.

AK Partili Kaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

Cumhuriyetimiz'in 100. yılında, İzmir İktisat Kongresi ilk toplandığı yerde "Küresel Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi" ana temasıyla gerçekleştirilecek. Soyer, "onlar anma toplantısı yapıyor" demiş. "Onlar" dediği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. "Anıyorlar" dediği, ATATÜRK. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir Belediye Başkanı, devletin bir kurumu olan belediye ile devletin kendisini birbirinden ayıramaz! Devlet de bizim, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bizim. Bunun ötesi yoktur! Soyer, bu ayrıştırıcı dili ile sürekli HDP'ye selam çakmaktadır.

Atatürk'ün mirası kongre binasını yıkan CHP, otopark yapmak isteyen Soyer'dir. Düzenleyeceği alternatif kongrede, ortaya bir vizyon koyacakmış! Daha İzmir'de kanalizasyonu, çöpü, yollardaki çukuru çözememişsin, trafik felç, şehir kokudan geçilmiyor, vizyondan bahsediyorsun! İzmir, kurtuluşun ve bağımsızlığın simgesidir. Kongrenin ana fikri olan 'yerlilik ve millilik' ile alakası olmayanların, tarihi binayı yıkıp otopark yapmak isteyenlerin, en temel belediyecilik hizmetlerini bile veremeyenlerin yaptığı açıklamalar, bir hezeyandan öte değildir.