GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Şubat 2016 Çarşamba 13:54

Katmerciler TOMA’dan sonra zırhlı araç üretecek

Emniyet Genel Müdürlüğü için ürettiği TOMA’lar ile gündeme gelen AK Parti İzmir Eski Milletvekili işadamı İsmail Katmerciler şimdi de İzmir’de zırhlı araç üretecek.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren AK Parti İzmir Eski Milletvekili işadamı İsmail Katmerciler Emniyet Genel Müdürlüğü için ürettiği TOMA’lar ile gündeme gelmişti.

İsmail Katmerci'nin yönetim kurulu başkanı olduğu Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret firması şimdi de İzmir’de zırhlı araç üretecek.

Üretim tesislerinde kapasite artışına giden şirket, geçtiğimiz günlerde 10,5 milyon TL tutarında yeni zırhlı araç siparişi aldığını duyurdu. Çiğli’deki tesislerinde üretime başlayacak olan şirket, yılda 250 adet kapasite ile paletli ve zırhlı savaş aracı daha imal edecek. Ayrıca, yılda bin 500 adet zırhlı personel taşıyıcı ve yılda 500 adet de zırhlı silah taşıyıcı daha üretecek.

Özellikle savunma sanayisine yönelik geliştirdiği ürünlerin yanı sıra itfaiye aracı, tanker, vidanjör ve çeşitli iş makineleri ile de 44 ayrı ülkeye yönelik ihracat hacmini genişletecek.

TERÖR OPERASYONLARINDA KULLANILACAK
Geçtiğimiz haftalarda hükümetten yapılan açıklamalarda, TSK ve emniyet birimlerinin envanterinde yeni düzenlemeye gidileceği ve son teknolojiye sahip, modern zırhlı araçlar ile operasyonlarda kullanılmak üzere çeşitli yeni silahlar ve savunma ekipmanları alınacağı duyurulmuştu. Gündeme gelen zırhlı araçların üretimini de firmanın üstlenmesi bekleniyor.